Autor otázky: Mgr. Anna Kollárová
akútne problémy s očami
(číslo príspevku 229.072, zo dňa 27.10.2011. videné 348x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 229072:
dobrý deň

už 4 roky má môj syn ( 8 rok ) špecifický problém s očami. Navštevujeme alergologickú ambulanciu, vyjadrenie bolo, že tieto je problémy nie sú alergického pôvodu. Nakoľko mu zistili alergiu na roztoče , tak berie 1 tabl. denne Aerius , sprej do úsť Flixotide ráno , večer. Problém je ten, že mu vždy v podvečerných hodinách z minuty na minutu sčervejú oči , svrbia ho , má v nich biele hlien. povlaky , ktoré sa mu nalepia na oko a svrbia a je tam aj opuch, niekedy dosť výrazný.( veľmi rada pošlem foto ) Tento stav sa prejavuje aj napriek tomu, že bral už veľa druhov antihistam.kvapky do očí ( toho času uživa Libostin 3x denne 1 kv. , večer gél do očí Vidisic. Ráno má oči úplne v poriadku, ani začervenanie , ani výtok... Vždy sa jedná o jedno oko, len raz je to ľavé, raz pravé.
Tieto problémy mu pretrávajú či sme doma, alebo v zahraničí, alebo na horách. Zviertá nemáme.
V zime má problémy výrazne menšie ( november, december, január, február niekedy dokonca bez problémov ) ostatné mesiace akútne.

Vyjadrenie alergologa bolo, že by mohlo ísť o nejakú systémovú chybu, čo s očami nesúvisí, ale nevie akú. Vyjadrenie očného lekára - jednoznačne alergického pôvodu, len mu nezaberá alergologická ( rep. možno by mal bez nej ešte horšie prejavy) liečba. Jediné čo mu 100% zaberá sú kortikosteroidy ( užíval viac krát Spresadex)
Sme teda veľmi neštandartný prípad.

Ďakujem za akúkoľvek radu, nakoľko sme už všetci z toho zúfalí a nevieme na koho sa obrátiť, keď ukážem foto všetci krútia hlavou.
Kollárová 0910/489 188 kollarova.anna111@gmail.com