Odpovedal: Juraj
Re: narkoza a antibiotika
(číslo príspevku 228.710, zo dňa 11.10.2011. videné 655x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 228710:
Alvesco je sprej, ktorý sa používa v liečbe astmy, pri dlhodobom a nadmernom dávkovaní môže byť určité riziko celkového (systémového) účinku kortikoidov. Pred narkózou liek nepoužívajte, podobne ani pri antibiotickej liečbe, pretože môže oslabiť sliznicu nosohltana. Na zvládnutie akútneho astmatického záchvatu sa používajú lieky inej skupiny (bronchodilatanciá).

Informácie nájdete aj v príbalovom letáku k lieku:
"Tak ako všetky inhalačné kortikosteroidy, Alvesco sa má podávať opatrne u pacientov s aktívnou alebo inaktívnou pľúcnou tuberkulózou, plesňovými, vírusovými alebo bakteriálnymi infekciami a iba v prípade, že títo pacienti sú adekvátne liečení.

Tak ako všetky inhalačné kortikosteroidy, Alvesco sa neindikuje na liečbu status asthmaticus alebo iných akútnych záchvatoch astmy, ktoré vyžadujú intenzívnu liečbu.

Tak ako všetky inhalačné kortikosteroidy, Alvesco nie je určený na úľavu symptómov akútnej astmy, ktoré vyžadujú použitie inhalačného krátkodobo pôsobiaceho bronchodilatátora. Pacientov treba poučiť, aby mali k dispozícii záchranný liek tohto typu."