Autor otázky: Ivana
Modranie úst
(číslo príspevku 228.666, zo dňa 09.10.2011. videné 2665x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 228666:
Dobrý deň,
som žena a mám 26 rokov,
už dlhodobo (neviem presne povedať obdobie - viac ako rok určite) sledujem,že mi modrejú ústa resp. okraje pier mám namodralé, hlavne ľavú stranu, občas aj pod nechtami. Zatiaľ som u lekára nebola. Ako dieťa som mala diagnostikovaný šelest na srdci, som sa narodila na 8 mesiac a komplikovaný pôrod. V 11 rokoch som mala robené vyšetrenia srdca aj na naklonenej rovine a bolo všetko v poriadku. Ku kardiológovi vôbec nechodím.
Mám diagnostikované alergie na stromy, trávy, buriny, raž, roztoče. Užívam aerius, rhinocord, spersalerg a seretide diskus (mám zhoršenú spirometriu).
Pracujem ako referent, mám sedavé zamestnanie. Už viac ako mesiac cvičím min. 3x týždenne - eliptický trenažér, posilňovanie brucha, končatín.
Pred polrokom som mala veľký stres končila som VŠ popri práci a keď som bola unavená mala som pocit ako keby mi horšie-ťažšie bilo srdce, strašná únava. Bolo obtiažne aj chodiť, vykonávať nejaké aktivity. Ale stres už nie je a to ako keby srdce už necítim. Únavu cítim stále či spím 10 hodín alebo 5 unavená som stále. Beriem bekomplex forte a magnex.
Chcela by som sa opýtať z čoho by to mohlo byť a za akým lekárom mám zájsť. Za odpoveď vopred ďakujem.