Odpovedal: Jara
Re: Pomočovanie v noci u 5 r. dieťaťa
(číslo príspevku 228.498, zo dňa 03.10.2011. videné 302x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 228498:
Jožka pravidlo o veku nie je. Iba také, že ak už dieťa dlhší čas bolo bez plienky a bez pomočovania, tak by sa už tieto etapy nemali vrátiť. Otázka je, či je leto dosť dlhý čas.
Možnože má dcérka aj prechladnutie, treba to odsledovať cez deň, či nechodí častejšie močiť.
Ak nie, tak potom sú nejaké režimové opatrenia, neviem, či si spomeniem na všetky.
Pitný režim upraviť tak, aby sa neskoro popoludní už podávalo menej tekutín, aspoň dve hodiny pred spaním buď žiadne, alebo len maličké množstvá (pár hltov).
Pozor na všetky prichucované a prifarbované nápoje, môžu dráždiť močový mechúr. Toto mám odskúšané, overené... vrátane džúsov...
Dávať dieťa vycikať, aj keď to nevníma, nie je až také zlé riešenie. Netreba ju vláčiť spoiacu na záchod, my sme "vláčili" nočník k postieľke tesne pred tým, ako sme išli spať my, doselí. Celkom sa nám to osvedčilo a stačilo torobiť možno pol roka.
No a ešte ma napadajú tie obrázkové denníčky... kedy si každé "suché" ráno dieťa nakreslí do denníčka slniečko, kvietky apodobné veci, a každé "mokré" ráno obláčiky, mláčku a pod. K tomu jej môže domaľovať niečo milé aj mama, otec.. ako motiváciu. Na každý deň jedna stránka v zápisníčku. Obvykle to robia 5-6 ročné deti, za pokus to stojí. Prajem veľa vytrvalosti a za suché rána nešetri pochvalou.