Odpovedal: Jozef
Re: Lipanor
(číslo príspevku 228.241, zo dňa 19.09.2011. videné 300x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 228241:
Nepíšete za akého dôvodu užívate, v akom veku a a v akej dávke liek Lipanor, ale na začiatku liečby sa môžu objaviť niektoré nežiaduce účinky uvedené aj v príbalovej informácii pre pacienta:
"Nežiaduce účinky:
Počas liečby Lipanorom sa môžu vyskytnúť nežiaduce účinky, ktoré však nie sú časté ani závažné a pri dlhodobom užívaní sa zoslabujú.
Zaznamenali sa bolesti hlavy, nevoľnosť, závraty, vracanie, hnačky, žalúdočná nevoľnosť a bolesť, mdloba a svalová slabosť; rôzne kožné vyrážky, prejavy precitlivenosti ako žihľavka, svrbenie, povrchový neinfekčný zápal kože (ekzém), zvýšená citlivosť kože na slnečné žiarenie.
Podobne ako u ostatných liekov zo skupiny fibrátov, môže sa vyskytnúť svalová bolesť a slabosť ako príznak zápalu alebo iného svalového poškodenia. Tieto účinky sú závislé od dávky, a preto denná dávka nemá prekročiť 100 mg.
Pri nevysvetliteľných bolestiach svalov, zvýšenej únavnosti alebo slabosti sa ihneď poraďte so svojím lekárom, pretože tieto príznaky môžu byť dôvodom prerušenia liečby. Po prerušení liečby účinky na svalstvo zvyčajne vymiznú."

    Reakcie na príspevok:
  • Re: Lipanor (256x, Beata, zo dňa 2011-09-19)