Autor otázky: Veronika
zápal chrbtice?
(číslo príspevku 227.964, zo dňa 27.08.2011. videné 445x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 227964:
Dobrý deň, mám 18 rokov a rada by som zistila, čo môže spôsobovať pálčivú bolesť chrbtice. Prepukne náhle, z chrbtice akoby sa mi šírilo neznesiteľné teplo do každej kosti a kĺbu môjho tela. Nevydržím ani ležať alebo sa zhlboka nadýchnuť, pretože to bolí. Teplota mi stúpne asi na 37,5, ale ja sa cítim ako v ohni. Po studenom zábale pálenie mierne ustúpi, ale bolesť zostane. Chrbtica mi potom začne zvláštne tuhnúť, takže pri prudkom pohybe sa mi zakrúti hlava a pod. Trvá asi 4-5 dní, kým toto celé prejde. Nemám však nijaké zakrivenie chrbtice ani iné problémy s ňou, okrem občasných migrén.
Minulý rok sa mi niečo podobné stalo asi 2 krát. Prvýkrát ma do nemocnice museli doslova doniesť, pretože sa mi hlava točila na odpadnutie, ale mala som aj chrbípku, takže to pripísali tomu. Aj keď sa mi to stalo potom (chrípku ani inú chorobu som už nemala), tak mi neurológ aj ortopéd povedali, že "som len krivo spala", že "takéto problémy mladé dievčatá ako ja nemávajú". (vyšetrili ma tak, že mi pokývali hlavou do strán a spýtali sa, či a kedy to bolí) Neurológ mi predpísal Dorsiflex. Ortopéd ma poslal domov so šálom a octanovou masťou s tým, že na druhý deň môžem ísť do školy, ale ja som sa nemohla 5 dní poriadne pohnúť...
Momentálne sa mi to zopakovalo znova, ale do nemocnice už ísť nechcem, pretože nechcem počúvať, "ako krivo som zasa spala". Prosím Vás, preto, o radu. Chcela by som vedieť, čím to môže byť spôsobené a ako by som to mala liečiť.
Veľmi Vám ďakujem :)