Odpovedal: x
Re: Dilema - dať si zobrať aj maternicu?
(číslo príspevku 227.599, zo dňa 08.08.2011. videné 419x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 227599:
Prepáčte Kika,
prečo máte negatívny názor, že nič dobré hysterektómia neprinesie? Sama Jana písala o rakovine ženských orgánov v rodine. Ročne pribudne okolo 600 nových prípadov rakoviny maternice, ktorú nedokážeme odhaliť spoľahlivo, na vedeckom základe, preventívne, iba odporúčaním, ak žena v menopauze zistí krvácanie, treba ísť na vyšetrenie... To krvácanie ale môže byť aj drobné, nespozorované a karcinóm rastie - už predídenie hysterektómiou tomuto je obrovské plus.
To, ako dlho sa bude hojiť rana, či ostane nepružná jazva, "ako bude vyzerať brucho" po hysterektómii, ako píšete, zvažujú aj samotní gynekológovia, ktorým na ženách záleží. Operácia cez pošvu, podľa krátkej reportáže v TV, je veľmi doporučovaný zákrok nielen v gynekológii....
Asi ste si prečítali príspevky povrchne - mojou snahou je prispieť k tomu aby sa našlo čo najlepšie riešenie pre ženu - takže nechápem vašu mnohými výkričníkmi zakončenú reakciu na moju radu, úvahu.
Nehnevajte sa, vaša reakcia je iba žlčovitým, všeobecným, ničím nepodloženým, zato veľmi odhodlaným prejavom. Porozmýšľajte prosím - prejavom čoho? Máte iba zlý deň, alebo niečo vážnejšie? Prajem všetko dobré.