Autor otázky: Biotronic
Vysledky z krvi...na co sa pytat?
(číslo príspevku 227.459, zo dňa 01.08.2011. videné 418x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 227459:
Dobry den, uz asi 2 mesiace ma pobolieva brucho.
Som muz mam 23r.
Ide skor o taky pocit tlaku, plnosti, naduvania meteorizmu, stale mi v nom zblnka po jedle mi cele vibruje, normalne citim ako keby makalo na plne obratky a ako sa v nom veci presuvaju. Stolica kedy aka, niekedy normalna, inokedy po kuskoch potrhana, inokedy tenka. Bez krvy. Zvacsa pravidelna 1x denne.

No a teraz trochu k veci, chystam sa uz k druhemu gastroenterelogovi, kedze prvy mi nepomohol a chcel by som sa opytat na vysetrenie z krvy.

Chcel by som zistit ci nemam nahodou celiakiu alebo neznasanlivost na mlieko ci dajaku taku alargiu na zlozku v potravine, potom by som chcel ten na CRP, krvny obraz a mnozstvo mineralnych latok, konkretne FE, CA, NA a pod.

Len ako to lekarovi povedat viem ze celiaka sa urcuje pomocou tkaninovej transglutaminoze a endomyzionalne protilatky antigliadinove antioretikularne.

CRP je kvoli crohnovej chorobe a FE CA NA takisto, KO kvoli rakovine alebo zapalom.

Proste viem ze z krvy sa da vytiahnut vela info ale ked vam len zoberie doktorka krv len tak tak vacsninou spravi zakladne vysetrenia co pozostava asi z 10 az 15 hodnot.

Nedal by sa spravit kompletny vycuc z krvy, nezabudol som este na nieco?

Viem ze este aj nejake Iga hodnoty existuju a podobne a proste lekar vam to nespravi pokial mu to vyslovene nepoviete.

Na ake krvne testy sa mam pytat ked chcem zistit ci nemam celiakiu, neznasanlivost na kravske mlieko, laktozu atd, crohnovu chorobu, rakovinu a pod.

dakujem