Odpovedal: Jara pre Janu38
Re: akakolvek ZAVISLOST,no musi byt...preco??
(číslo príspevku 227.272, zo dňa 24.07.2011. videné 265x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 227272:
Jana38, ja viem, že trošku odbočím od problému pôvodnej pisateľky, ale zaujali ma tieto slová o tvojej mame.
Nedávno som v noci sledovala tv program, kde vedci- myslím prevažne fyzici, hovorilo o našom vesmíre, o Newtonových zákonoch a pod. (so Štefanom Hríbom.) Inak TV temer nesledujem, ale toto som pozerala s otvorenou pusou. Odznelo tam opakovane: Všetko v našom vesmíre je vo svojom prirodzenom stave V POHYBE. To je prvý predpoklad, fakt, niečo, čo vedci neskúmajú že prečo, od toho faktu sa odvíja čokoľvek ďalšie.. Pamätám si na pohybový zákon zo základnej školy: Teleso zotrváva v priamočiarom rovnomernom pohybe, pokiaľ nie je (... nepamätám, čím, akým vplyvom...)nútené tento svoj stav zmeniť.
Zober svoju mamku ako nepokazený exemplár vesmírneho tvora, pre ktorého je pohyb prirodzeným stavom a nepohyb je neprirodzený..
Mám pre ňu pochopenie, som presne taká istá.. Je to doslova závislosť na pohybe, u mňa aj na športe, ale ak to nejde, tak aspoň v rámci bytu, neustále, temer bez prestania.
Ak sa vrátim k téme závislosť, tak v tom zmysle, či je to niečo "zlé", uvažujem o závislosti vtedy, ak pri nej ide o nejaké poškodzovanie. Napríklad zdravia, alebo pri gemblerstve potreba peňazí, ak nie sú, tak aj za cenu krádeže a pod. Teda či je dôsledok niečo negatívne, pre mňa alebo pre moje okolie.
Pri kopaní v záhrade, prenášaní zmeiny, pílení konárov, upratovaní, žehlení, bicyklovaní, turistike, behu, stepovaní na stepperi... asi nejde o negatívne dôsledky..
Prepáč toľko textu.. ale téma ma zaujala...:-)