Autor otázky: Anna
Oblickove kamene
(číslo príspevku 227.089, zo dňa 15.07.2011. videné 536x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 227089:
Dobry den. Som 29-rocna zena a stalo sa mi toto: minuly piatok som zacala mocit krv, od tmavohnedej az po krvavo cervenu. Bolesti pri moceni ziadne. Sla som k lekarke, ktora mi zobrala vzorku mocu na kultivaciu, absolvovala som CT panvy a podbruska (negativne na oblickove kamene)a objednala ma na pondelnajsie vysetrenie u urologa. V sobotu som zacala mat priserne nutkanie mocit (krv v moci bola stale pritomna)a popoludni ma manzel viezol na pohotovost, dostala som silnu bolest lavej oblicky. V pondelok som sla k urologovi, kultivacia mocu bola bez bakterialneho rastu. V utorok som mala dalsi oblickovy zachvat a pat hodin som sedela na toalete s pocitom strasne plneho mechura. Dala som si oblbovak, co mi predpisali od bolesti na pohotovosti, aby som tam nemusela ist znovu. Vcera urolog za celkovej narkozy urobil cytoskopiu a hadicku natiahol az k oblickam (neviem presny nazov procedury), nezistil, preco stale krvacam, videl len slabu infekciu na mocovom mechure, co je u zien dost caste.
Takze diagnoza nezistena, ale myslim, ze som zrejme mala oblickovy kamen. Na internete som sa dozvedela, ze niektore kamene CT nezachyti a moje symptomy by tomu zodpovedali. Okrem toho, vecer pred tym prvym krvavym mocom ma bolela oblicka. Oblicka ma boli uz 4-5 rokov, ale tak, ze to vzdy prestane, ked si lahnem. Nevedela som, ze sa jedna o lavu oblicku, pretoze som si myslela, ze bolest zacina nalavo nad pupkom. Liecil ma gastroenterolog (probiotikami), vsetky testy unho boli negativne.
Co robit ako prevenciu proti kamenom okrem vela tekutin? Pila som vzdy malo. Su na prevenciu nejake tabletky? Chceme dieta, tak by som takemu strasnemu tyzdnu rada predisla. Poradte prosim. Vopred dakujem.