Odpovedal: Zuzana
Re: Alternatívna medicína
(číslo príspevku 226.909, zo dňa 08.07.2011. videné 248x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 226909:
Klamala by som keby som poveda, že som liečiteľ, lekár, alebo „medicínman“ vôbec. Robila som do konca mája vo firme, v strednom managmente v odbore logistika- stres, panika.... po jednej porade, som dala výpoveď z hodiny na hodinu a odvtedy som sa tam nevrátila :-)
Takže žiaden "medicinman" oficiálny nie som. No už dlho sa zaoberám alternatívnou formou. Čítam knižky a snažím sa žiť pozitívnym myslením, že sa všetko dá čo chceme, na základe tohto som to v robote aj urobila. V novebri 2010 som sa stretla s jednou americkou firmou, ktorá vyrába produkty - doplnky výživy, podľa čínskej tradičnej medicíny. Vtedy to u nás nebolo registrované - pašovalo sa to z ukrajiny. Tak som sa dostala k produktom. Začala som sa tým zaoberať a teraz čítam jednu knihu od druhej, čo sa týka chorôb, liekov, ich negatívnych účinkov.
Choroba ako taká je v podstate proces liečenia. A západná medicína tento proces často zastaví. Na vlastnej koži, koži mojej dcéry a rodiny som sa presvedčila, že pomocou byliniek sa dá dať človek do poriadku. No a teraz keď sa tomu venujem aktívne, stretávam sa s lekármi, ktorý pomaličky vešajú na klinec západnú medicínu, keď vidia, ako pacienti, ktorí boli desiatky rokov chorý - mali rôzne diagnózy, sa liečia a zbavujú postupne liekov, ktoré im boli nasadené. Väčšinou to je tak, že človek príde k lekárovi s jednym problémom - akútnym. Ten mu nasadí lieky, problém nieže by sa vyriešil, ale človek sa cíti lepšie. Potom však ide s iným problémom, další liek.... a takto sa pridávajú lieky a bohužiaľ sa pacienty vyrábajú a udržujú pri živote. Farmaceutické spoločnosti predsa nechcú zdravého, ani mŕtveho, ale niekoho, kto bude žiť, ALE doživotne MUSI papať lieky.
Preliekovanosť je druhá príčina na svete, na čo ľudia umierajú.
No a teraz poznám ľudí, ktorí sa dostali z cukrovky, môj tato berie namiesto 18 liekov denne "iba" 11 , celá rodina sme sa zbavili paratizov (vyšli vo viditeľnej forme v stolici" .
Ak sa ma opýtaš, či tie produkty, ktoré mám, si dám jednu škatuľku a do konca života budem zdravá, tak Ti poviem, že nie. Človek sa však musí rozhodnúť, či chce žiť a radšej dopĺňať určité potrebné vitamíny, minerály, či rôzne prírodné zložky, alebo si povie "načo by som také kupoval, je to drahé, to nepotrebujem" - prevenciu zamietne a keď ochorie, skončí na PN, je nútený vysedávať u lekárov, potom by vrazil aj nemožné, len aby sa zdravie vrtáilo. -ked to zoberieme z finančného hladiska, tak tie eurá, ktoré si mohol mesačne dať do seba a žiť, možno sa uskromniť, pri dvoch či troch pivách, tak teraz nemá žiaden príjem resp. veľmi malý, ak je na tom už moc zle, začne sa chytať slamky, rozmýšľa nad alternatívami, že prosím pomôžte nech je to hocičo. - takýchto ľudí máme tiež .-) no ja by som sa radšej zaradila do tej skupiny, ktorá si povedala. Mám sa rada, chcem tu byť a pomôcť sebe aj druhým ak budú chcieť.
Ak sa jedná o prevenciu, viem, čo je dobré, toľko som už naštudovala, aj pri určitých problémoch. Pokiaľ je človek s diagnózou, tak máme úžasného Jožka MUDr. , ktorý už pomohol veeeeeľa. Ľuďom.
V tele musí byť rovnováha, ak je narušené - väščinou je to prekyslením organizmu, vzniká nesúlad a potom začínajú v tele procesy, ktoré my nevidíme a necítime , to začneme cítiť až neskôr. Napr. prítomnosť vápnika v tele nie je hlavne pre vlasy, nechty, zuby či ale aby mohol pracovať mozog, srdiečko, Ak je ho nedostatok, naše múdre telo ho týmto orgánom dodáva a berie už spomínaných vlasov, kostí... tie predsa k životu až tak nepotrebujeme.
Parazity - ak už to kyslé prostredie máem (nedostatok vápnika), tak to začína byť rajom pre parazity rôznych druhov. Od veľkých po menšie, no a tie sa usídlia v našom tele - črevách, bruchu, mozgu... už to pomalinky, ide. Verila by si, že atopický ekzém u kojencov, sa podarilo poriešiť, že sa odčervila mamina, prestala používať deodoranty, posilnili sme imunitu mamine a bábo sa krásne zbavilo ekzému? Nepotrebovali, žiadne kortikoidy ani masti, ani chemické veci, ktoré sa v tele ukladajú vo forme toxínov. Dalej produkt slimming - baby ho berú na chudnutie, darmo im niekedy hovorím, kočky, áno sprievodný jav je, že telo schudne, ale ono vie čo potrebuje akútne. kolegynka mala problém dlhodobý (27r) s hormónami. Nemôže otehotnieť, stále do nej niečo pchajú – priberá. Zobrala si slimming – že určite schudne ako všetci – no pozrime sa. O dva týždne mi volala, zuzi, musela som ho vysadiť, lebo som bola unavená – veľmi unavená. Šla som k lekárovi, zobral krv a mám zlú štítnu zľazu, musím brať lieky.
Vravím jej: Luci, prosím pokračuj v „chudnutí“, ak mi veríš, chod domov z roboty, kašli na nu, ty si si predsa prednejšia. Telo ta utlmilo, pretože „napráva“ čo nebolo v rovnováhe. Tým, že tento produkt detoxikuje a vyrovnáva hladinu hormónov, ty si mala v nesúlade podľa toho čo hovoríš štítnu žľazu, tak to vo fáze detoxikácie vyskočilo . Ber jednu dalej stále, oddychuj, kým sa telo zregeneruje (ono priklincuje do postele vtedy, ked nemáme čo behať skákať, ale potrebuje „opravovať“ to čo treba) .
Lucka mi verila, týžden prešiel, prešla únava, brala dalej, prišiel po 6-tich rokoch menzes. Gynekolog v šoku. ..... mohla by som ti hovoriť takto ešte týždne o skúsenostiach. No je pravda, že hovoriť, či písať môžem. Ja by som tiež neverila, keby som nezažila.