Odpovedal: Daniela
Re: VAS v LS oblasti
(číslo príspevku 22.675, zo dňa 17.10.2003. videné 2297x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 22675:
Ďakujem pekne za Vašu odpoveď. Rozhodla som sa počkať s rozhodnutím operácie na MR vyšetrenie a pokračovať v kozervatívnej liečbe. MR vyšetrenie som absolvovala 17.10.2003 so záverom: V sagitálnej projekcii pri T1 vážení známky osteoprodukcie na predných a zadných okrajoch tiel stavcov so známkami osteochondrózy L5-S1 čo sa potvrdzuje aj v sagitálnej projekcii pri T2 vážení. V axiálnej projekcii pri T2 vážení v úrovni medzistavcovej platničky
L3-4 bez známok diskopátie
L4-5 dorzálna paramediálna protrúzia medzistavcovej platničky bez lateralizácie, z úrovne L5-S1 vľavo zasahuje skvester, ktorý je v tejto úrovni vytvorený do obl. ľavého lat. recessu.
L5-S1 herniacia medzistavcovej platničky s vytvoreným sekvestorom smerujúcim proximálne za zadným dolným okrajom L5, smeruje aj distálne za zadný dolný okraj S1, zmazáva charakter ľavého laterálneho recessu.
Môj stav sa zmenil: ľavá končatina je trochu silnejšia, len pri dlhšom sedení, státí, pri pophybe alebo ceste MHD mi začne končatina tŕpnuť, pociťujem akoby kŕč v lýtku a v chodidle, ktorý pri polohe ležmo so pomaly zmierňuje. Chcela by som Vás, pán doktor poprosiť o Váš názor, či má význam počkať s operáciou, alebo radšej ju neoddeľovať, nakoľko sa môj stav veľmi nezmenil a veľmi ma obmedzuje pri bežných činnostiach, nehovoriac už o tom, že zaradiť sa do prac. pomeru ešte stále nie je možné. Veľmi pekne ďakujem za Váš čas a ochotu.