Odpovedal: Jara
Re: pretrvávajúca bolesť žalúdka
(číslo príspevku 226.594, zo dňa 27.06.2011. videné 442x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 226594:
Milá Katarina, vo vašom prípade treba postupovať presne podľa návodu, ako položiť novú otázku. Pretože vaše problémy nie sú jednorazové, že pár dní ma bolí žalúdok, čo sa komu osvedčilo?
Máte podľa môjho názoru väčší okruh problémov a laik si nemusí všimnúť všetko.
Ak očakávate radu od gastroenterológa, skôr vám odpovie na otázku, napísanú presne v zmysle návodu tu na stránke, alebo aj doktor Klucho na svojej stránke.
Môj názor je, že podceňujete napríklad vedľajšie účinky liekov (aj concor aj micardis majú tráviace problémy uvedené v príbalovom letáku), súčasne ste si naordinovali Helicid...
Okrem toho my tu nič nevieme o vašej váhe, stravovacích zvyklostiach a pod. Ak beriete vyššie spomenuté lieky, treba napísať viac aj týmto smerom.
Ďalej iba konštatovanie vážneho stresového obdobia v práci je málo, asi práve ten stres je potrebné začať odbúravať.
Ak sa nedá zmeniť podmienky v práci tak treba po robote hľadať také pravidelné aktivity, ktorými stres spracujete, odbúrate. Prechádzky, práca v záhrade, čokoľvek, akúkoľvek fyzickú aktivitu. Dôležitá je aj predspánková relaxácia, to, že ste ospalá a zaspávate dobre, neznamená, že si nemusíte pred spaním "upratať" myseľ. Môže to byť joga, počúvanie obľúbenej upokojujúcej hudby, čítanie..
Hovorí sa, že ak človeku zle pracuje tráviaci systém, treba sa zamysleiť, čo "nevie stráviť" vo svojej hlave....
Opakujem, mne sa javí, že váš problém treba podať širšie, a trochu ho "rozkúskovať".