Odpovedal: katarina
Re: Nespavosť u trojmesačného bábatka
(číslo príspevku 225.746, zo dňa 25.05.2011. videné 214x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225746:
Je velmi tazke radit, kedze nemam presne info, co a ako. Potrebovala by som vediet milion veci, aby som poradila. Ale globalne a na zaciatok: ak skusate dat synovi nejaky rezim, zabudnite na to. Vas syncek ma dlhodoby deficit spanku, ktory je treba dobehnut a upravit. Kedze dieta rastie, vyvija sa a v kazdom obdobi inak spi, ma inu potrebu spanku, bude to dlha a tazka cesta, ale verim tomu, ze sa vam to podari. Na zaciatok podrobne odsledujte, kolko vydrzi byt dieta hore. Kedy je cule, kedy komunikuje. Po akom dlhom case zacina byt nervozne? Skleny pohlad, mierne reakcie, prilisna nervozita? Neviem, ci je kojeny alebo krmeny. Predpokladala by som, ze je krmeny (pretoze kojene deti bezne a bez problemov zaspavaju na prsniku). Skuste nacasovat krmenie a cas spanku tak, aby mliecko dostal pred tym, nez by mal ist spinkat. Tak male dietatko vydrzi byt hore mozno 1-2 hodiny, potom by si malo oddychnut. Tym casom si nie som ista, ale myslim, ze to je najcastejsia doba. Cize po tych x hodinach je treba dieta ulozit, uspat, ma mat pripravene podmienky (pokial ma problem). Nie som zastancom ticha a tmy, ale v domacich podmienkach pri problemovom dietati by som to riskla. Alebo spolocne spanie.
A samozrejme vecerne uspavanie. Skuste dat synceka spat na noc spat velmi skoro - 17,30. Potrva to nejaky cas, aj tyzden, kym si zvykne na ritual. Pevne dodrzujte cas. Pevne dodrzujte ritualy - napr. hra, kupanie, manznanie, hojdanie, 17:15 lezi v postielke a vy uspavate.

Je to velmi komplexny problem a neda sa takto jednou vetou poradit, ale nebojte sa, nie je to tak navzdy. SO spankom sa da velmi dobre pracovat, len niekedy pre problemy nevidiem najjednoduchsie riesenia.
Skuste kontaktovat na FB Katarínu Grenčíkovú, venuje sa problemom so spanim a velmi uspesne!