Odpovedal: Jara Ivanovi
Re: 5 dní bez toalety a silné nutkanie bez defekác
(číslo príspevku 225.440, zo dňa 15.05.2011. videné 312x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225440:
Ivan to si ty po operácii konečníka?
Či už áno alebo nie, keď je takýto problém: 5 dní ješ a piješ veľa a z čreva nič nevyjde, tak je načase prestať jesť. Človek vydrží jeden deň bez jedla úplne bez akejkoľvek ujmy. Piť neprestaneš, iba jesť.
Po celý deň prijímaj tekutiny, samzrejme s pauzami, tak, ako keby si jedol a pil, ale budú to len výlučne tekutiny. Obyčajná voda, mierne teplý bylinkový (nie čierny ani zelený) čaj, ovocná šťava- odšťavnené čerstvé ovocie. Vyhni sa všetkým chemikáliám v nápojoch, teda nič umelé,prifarbené, prichutené. Jeden deň určite vydržíš. Keby to bolo pre teba veľmi ťažké, tak treba rozmixovať riedku zeleninovú polievku. No skutočne viac vývar a minimálne zeleninu, len v prípade, ak na tekutinách nedokážeš vydržať.
K tomu ešte ďalší deň prevažne piť, ale s pridaním acidka, a ak polievku, tak už hustejšiu. Tuhé jedlo, ale najmä chlieb, pečivo, múčne a kysnuté jedlá, vysmážané, a kusy mäasa si ešte určite nedaj. Na senný list zabudni, po prvotnom úspechu spôsobuje ešte horšiu zápchu, než bola na začiatku.
Kúp si v lekárni lactulosu ako písala Dagmar, užívaj ju ráno-večer jednu polievkovú lyžicu. K tomu glycerínový čípok každé ráno, bez ohľadu na to, či pomôže. Po týždni budeš fit.
Skús si ešte uvedomiť princíp nášho tráviaceho systému: Predstav si jedlo čo zješ ako nákladný vlak, ktorý má isté množstvo vagónov a postupne prechádza tvojím telom. Jeden nový vagón pridáš (to čo zješ za jeden deň)a mal by jeden vagón z teba vyjsť. Ak nevyjde jeden, o.k., to sa dá vydržať. Ale ak si pridal už päť ďalších vagónov a žiaden nevyšiel, je logické, že musíš prestať pridávať, až kým sa situácia nevylepší, až kým sa ti peristaltika nepohne a kým sa nedostane opäť všetko do rovnováhy. Inak si riadne preťažuješ svoj organizmus.