Autor otázky: Lenka
Nadváha u partnera
(číslo príspevku 225.307, zo dňa 10.05.2011. videné 375x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 225307:
Dobrý den, chcela by som vás poprosiť o názor.
Mám bez nejakého toho mesiaca 4 ročný vzťah, s partnerom nebývam, sme ešte študenti. Priateľ bol od začiatku pri sebe. V poslednej dobe mi to ale začína už silne vadiť. Stále pomaly priberá, od začiatku vzťahu to bude najkých 10 kíl. Jeho BMI je skoro 31, teda už obezita. Prestáva ma priťahovať, celkovo to už nevyzerá dobre, pri pohľade zdiaľky to vyzerá, že sa tak "gúľa" a ked ideme spolu musí to byť vyslovene smiešne, lebo ja rozhodne nepatrím k tým objemnejším.
Najhorší faktor v tom celom je, že má aj zvýšený cholesterol, ale nevidím, že by niečo menil. Doma mu varí babka - mäso mávajú, čo odhadujem asi každý den, je jedináčik, takže celé sa to točí okolo toho, čo len bude zlatíčko papkať. Skúšala som mu dohovárať, menovala zdravotné riziká, radila ako jesť. Príde mu to tak chvíľkovo ľúto, sľúbi, že dačo bude robiť, ale to nevydrží. Ak sa spýtam ako sa mu darí, tak povie, že možno už schudol a nič iné sa nedozviem Pre neho ani nie je pekný den bez nejakého poriadneho - rozumej vysoko kalorického a nevýživného- jedla. Ak aj navrhem, podme pešo tam a tam, tak sa mu nechce. Potreboval by zmenu životného štýlu.
Obávam sa, že pri tejto postupnosti bude mať v 30 (teraz ma 24) morbídnu obezitu a sériu chorôb na krku. Vôbec tomu nerozumiem, ako môže vlastnej pohodlnosti davať prednosť pred zdravím a v druhom rade aj pred vzhľadom. Ja nechcem aby mal nejaké svaly, alebo bol aktívny športovec, mne by úplne stačilo, aby mal normálnu váahu, lenže to by znamenalo schudnúť tak 20 kíl. Ja rozhodne nie som fanatik zdravého životného štýlu, ale ten jeho mi už príde na hlavu postavený. Ako ho motivovať, alebo čo robiť? Nechcem, aby zle skončil...