Autor otázky: Veronika
cirhoza?
(číslo príspevku 225.298, zo dňa 10.05.2011. videné 466x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 225298:
Dobrý den,
pisem sem, aby som sa dozvedela nejake informacie o zdravotnom stave mojho otca. Je alkoholik (mozno uz aj 20rokov) a podla mojho nazoru sa unho zacala prejavovat cirhoza pecene. No nie som lekar, nemam ani jeho lekarsky zaznam. Mozem sem napisat len symptomy, ktore sa unho prejavuju.
Je mu velmi casto nevolno a zvracia, nechuti mu jest (iba pit pivo), ma casto zavrate, je zmateny (ale to je aj opitostou)...pred nedavno mu zacala velmi casto tiect krv z nosa- a prave preto isiel na pohotovost, kde mu spravili krvne testy a zistili, ze nema zrazanlivu krv,odporucili mu ostat v nemocnici (co odmietol), tak mu zacali davat injekcie vitaminu K. Jeho lekar mu odobral vzorku stolice, v kt. nasiel krv. Poslal ho, aby sa objednal na sono brucha-ale on nema zaujem. Vzal mu taktiez krv (ale vysledky budu az vpiatok).
Moja otazka teda znie, ci tieto veci naozaj mozu signalizovat pokrocile stadium cirhozy. Viem, ze bez presnych udajov sa to asi tazko bude dat urcit, ale nemam k nim pristup. Chcem len vediet, na co sa ma moja rodina pripravit, kedze on odmieta akekolvek liecenie.

Dakujem za kazdu odpoved a snahu