Odpovedal: Jara
Re: bolesti pod bruška
(číslo príspevku 225.277, zo dňa 09.05.2011. videné 169x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225277:
pani Zlatka prestaňte načas piť mätový čaj. Ani u liečivých byliniek to nie je tak, že každý môže všetko.
Je mi ľúto, že máte takéto vážne problémy. Zdá sa mi však, že celkom dobre nepoznáte ani svoje telo, jeho reakcie, ani potraviny... A k tomu máte aj sklon všemožne obhajovať tie veci, ktoré sa nedajú..
Skúste popísať jeden bežný deň, čo všetko zjete a vypijete, a aké množstvá.
Treba naozaj prijať fakt, že na tej najzákladnejšej úrovni sme sami zodpovední za bilanciu príjem-výdaj. A že naozaj na tomto záleží.
Potom:
Skúste vždy 2 po sebe idúce dni rovnako niečo vynechať. Napríklad mätový čaj. Navarte si napríklad veľmi slabý detský namiesto neho. Stačia dve šálky, netreba hneď celý liter.
Ďalšie dva dni neraňajkujte cereálie. Teda: čo to vlastne je? Ak sú to priemyselne spracované veci, ktoré majú názov Musli.. tak to nejdzte vôbec. Jedzte napríklad obyčajné ovsené vločky, zaliate teplou vodou, po napučaní si pridajte dve-tri lyžičky obyčajného bieleho jogurtu, žiadnu aktíviu, prípadne polovicu strúhaného jabĺčka, pár kvapiek citrónu a dosť. Žiadne iné dochucovanie. Pozorujte, čo to spraví.
Toto sú len príklady, chcem tým povedať, aby ste si čo najviac zjednodušili jedlo. Všetky priemyselne spracovávané potraviny majú kopu prídavných látok. Voľte prirodzené potraviny, naraz na jedno jedlo len jednu vec, maximálne dve. Varenú ryžu a strúhanú mrkvu, napríklad.. a podobne.
Nie je ľahké vám takto radiť. Ale princíp verím že chápete.
Postupným skúšaním a sledovaním sa naučte poznať reakciu vášho tela na jednotlivé potraviny a takto si aspoň trošku pomôcť.
K tomu tie spomínané vyšetrenia. Skúste raz všetky vaše rekacie typu "lekárka ma nepošle..", "mám proste smolu" a pod. otočiť a povedzte si pravý opak. Hľadajte cestu ako tieto negatívne tvrdenia zmeniť. Otočte to najprv v hlave... Požiadajte aj členov rodiny, nech vás podporia...