Odpovedal: alena
Re: nález usg v 28/29 týždni tehotenstva/poprosila
(číslo príspevku 225.097, zo dňa 04.05.2011. videné 303x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225097:
Tak som tu opäť. Bola som na kontrolnom uzv teraz v týždni 32/33. Napriek tomu, že všade píšu o cyste plexus chlori... , že zvykne do 30. týždňa zmiznúť, dieťa ju tam stále má v rovnakej veľkosti ako naposledy. Lekár nevyjadril žiadne obavy, kým je do 1 cm vraj sa nič nedeje. A ak by tam zostala i po pôrode, vraj sa tiež bude len sledovať. Radšej ani nepátram, čo sa s ňou robí keby začala rásť.
Okrem toho nemohol dieťa riadne odmerať, takže som zase odchádzala odtiaľ v miernom strese. Na dva krát mu vychádzal zaostalý v raste o tri týždne oproti pôvodnému termínu pôrodu. Až na tretie meranie po vypnutí prístroja mu vyšiel termín pôrodu na 30.6., čo je identické s termínom pôvodným. :-((((
Teraz mi ostáva už len dúfať, že všetko bude v poriadku. Nejako toto tehotenstvo zle znášam.
Inak Dagmar opýtam sa ešte na ďalšie veci: začali mi opúchať nohy, teda hlavne členky ani si ich nevidím ani teraz. Na poradni som bola v piatok, moč v poriadku, testy na cukrovku boli v poriadku, tlak vždy cca. 90/60. Sú tieto opuchy samotné nejako nebezpečné? Mám niečo na sebe sledovať? Užívam magne B6 a aj napriek tomu mám hrozné kŕče najmä v noci. :-(. Okrem toho mám kyselinu, predvčerom som vracala a celú noc presedela na gauči pospiačky, lebo som nemohla zmeniť polohu. Teraz som začala 8. mesiac vlastne, a za posledný teda siedmy som schudla 2 kilá. Okrem tohto všetkého krvácam z nosa, som anemická a predpísal mi železo, ktoré ale užívam veľmi sporadicky a snažím sa ho nahradiť stravou lebo mám desne bolestivú zápchu a neviem sa jej nijakým spôsobom zbaviť. V lekárni mi stále chcú predať iba list seny ktorý bohužiaľ taktiež nezaberá... A takto sa cítim ja tehotná :-D, a keď som sa už vyrozprávala, je mi lepšie. Môžem s týmito problémami vôbec niečo urobiť?