Odpovedal: Jara
Re: vypadáva dych babatku
(číslo príspevku 225.088, zo dňa 04.05.2011. videné 317x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225088:
Vladimír skúste trošku sledovať synčeka a pokúste sa rozumieť jeho plaču. Neviem dosť podrobností, ale ako celkom prvé ma z oboch Vašich príspevkov napadá nasledovné:
Synček môže mať aj problémy s bruškom, to chlapci mávajú dosť často, navyše má kombinovanú stravu: aj MM aj umelé mliečko. Nie celkom rozumiem podávaniu Fenistilu, skúste to ešte vysvetliť. Toto - prípadné ťažkosti s bruškom- riešte u detskej lekárky, nech sa ona vyjadrí, či dostatočne priberá a nech poradí.
Druhá vec, ktorá sa mi zdá (opakujem však, že mám málo informácií): možno dieťatko potrebuje byť zavinuté v perinke (zavinovačke). Nedávno tu podobný príspevok riešila Ela. Sú detičky, ktoré neznesú ruky pri tele a zavinutie, potrebujú pohyb. Ale sú aj detičky, ktoré rušia ich vlastné pohyby končatín a oveľa väčšiu istotu pociťujú, keď sú pevnejšie zavinuté. To strhávanie počas spánku a následný plač tomu nasvedčuje. Vtedy nepomáha nosenia na ruách, natriasanie, práve naopak. Dieťatko hľadá podobný opcit, aký malo vnútri u maminky a všetko ostatné je pre neho rušivé.
Treba veľa trpezlivosti najmä po príchode prvého bábätka. Pokojne sa tu pýtajte, no skúste trošičku viac vnímať, čo sa deje, čo zhoršuje a naopak, čo zlepšuje situáciu. Popíšte to, určite tu na niečo prídeme.