Odpovedal: Jara
Re: poruchy správania
(číslo príspevku 225.044, zo dňa 03.05.2011. videné 228x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 225044:
Danka merada sa obvykle miešam do debaty tam, kde veľmi neviem pomôcť. Ale teraz mám nejaké otázky.. možno Vás nasmerujú k zamysleniu.
12 ročný chlapec bol "nejaký" aj predchádzajúcich najmenej 11 a pol roka.. teda žil v rodine, mal po celý čas sestru a rodičov. Jeho "veľké problémy" neprišli zo dňa na deň.
Najzákladnejší problém: nevie si získať kamarátov.. Musíte aspoň tušiť, prečo. Ostatné je už len dôsledok: nemá kamarátov, nik s ním nechce sedieť, tak sa ich pokúša kupovať.
Niekde vo výchove, dávnejšie, nastalo niečo, o čom musíte aspoň tušiť.("...začínajú veľké problémy so správaním DOMA a už aj v škole...")
A jeho sestra, dvojča? Aká je ona? Ako vidí svojho brata? Chodí s ním do jednej triedy, sedí s ním v jednej lavici.. Neverím, že ona tiež ani len netuší príčinu. Ja ju síce tak trošku tuším, ale kým nepoviete viac o výchove, o spoločne trávenom čase s deťmi, o čomkoľvek, čo v rodine nie je celkom harmonické, tak moje "tušenia" nemajú zmysel... Uvažujte aj nad slovami "už som ho aj bila"... Za čo?