Odpovedal: Jozef
Re: vitamíny skupiny B z mäsa
(číslo príspevku 224.328, zo dňa 11.04.2011. videné 203x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 224328:
Konzumuje sa aj surové mäso, najmä u Eskymákov. Ja napríklad konzumujem tatarský biftek (surové hovädzie mäso) aspoň raz do týždňa. Okrem toho sú vitamíny skupiny B vo vajciach, mlieku, v pive a v ďalších potravinách. Vegetariáni (vegáni) ktorí nekonzumujú mäso, vajcia a mlieko, majú často nedostatok vitamínu B12. Varením sa ničí najmä vitamín B1, hladinu vitamínov skupiny B znižuje alkohol i kofeín. Čím sa mäso menej kratšie tepelne upravuje, tým obsahuje viac zdraviu prospešných nutrientov, ja uprednostňujem grilovanie - pečenie mäsa a živiny.