Odpovedal: pegass
Re: Pokles tepu na 43/min. po podaní Nebilet
(číslo príspevku 223.463, zo dňa 16.03.2011. videné 647x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 223463:
Lubomír ten pokles tepovej frekvencie je podľa mňa veľmi veľký. Sú niektorí špičkoví športovci, čo v kľudovej frekvencii dosahujú aj také nízke hodnoty. Tvoj organizmus nie je stavaný na tak nízku frekvenciu, 60/min OK.
Rozmýšľam, že keď sa ti znížil TK na prijateľných 140/85, je nevyhnutné, aby si bral aj lieky na znižovanie tep. frekvencie?
Mám svoj príbeh s liečením TK. Nechce sa mi to tu rozpisovať, lebo by to bolo nadlho.
Len v skratke. Na obvode predpísaný Tenormin, odporučené odborné vyšetrenie, užil som večer, v noci stav, že som myslel, že zomieram (asi nedokrvený mozog), ráno v odbornej ambulancii, že prečo mám tak nízky tep, že či som športovec. Tenormin nedoporučený užívať, vôbec môjmu organizmu nevyhovoval. Jeden z dôvodov bol, že pôjdem na bicykli (trochu jazdím), organizmus si bude prirodzene žiadať vyššiu frekvenciu, liek bude pôsobiť protichodne. Liečba tlaku pokračovala a pokračuje bez toho, aby so bral lieky na ovplyvňovanie tep. frekvencie. Tú mám v norme aj bez liekov a nemá priamy vplyv no hodnotu TK.

Na konzultáciu pri problémoch s ordinovanými liekmi a ich užívaním, máš určite nárok. Je to svojím spôsobom "reklamácia tovaru"...
Prajem všetko dobré.