Odpovedal: EDUSAN - lekár
Re: Biorezonančná terapia
(číslo príspevku 223.311, zo dňa 12.03.2011. videné 452x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 223311:
Pojmy ako "odstraňovanie ťažkých kovov" nemajú žiadny vedecký podklad, podobne ako tzv. "biorezonančná terapia". Toto fórum je jedno z mála na Slovensku pravidelne kontrolované lekármi, takže nečakajte tu diskusiu na tému alternatívnej medicíny - kde je dôležitá najmä viera a sugescia.
Snažte sa zistiť príčiny migrény - súvis s menštruačným cyklom, dĺžkou spánku, s potravinami (eliminačná diéta) - niektoré potraviny spúšťajú záchvat migrény, podobne ako aj stresy, psychické napätie prenášané na svaly krčnej chrbtice, ktoré treba vymasírovať (milujúcim partnerom), peľové alergény ktoré sú už teraz v ovzduší, kofeín a množstvo ďalších faktorov (napr. nedostatok alebo neprimeranosť sexuálnej aktivity). Teraz na jar môže byť nápomocné držať aspoň čiastočne 40-dňový pôst s elimináciou potravín zaťažujúcich tráviaci trakt. Vhodné je vyšetrenie C chrbtice na rtg, CT mozgu aj s kontrastom (možnosť cievnej anomálie), EEG vyšetrenie, EMG vyšetrenie na tetaniu.
Počas migrenózneho záchvatu nieiktorým pacientom pomáha Brufen (Ibalgin) 2 x 400 mg na začiatku záchvatu + jednorázovo Diazepam 5 - 10 mg tbl, prípadne Guajacuran, alebo triptany, ktoré Vám môže predpísať neurológ.
Skúste vypátrať vyvolávajúce faktory Vašej migrény a nemíňajte peniaze na hlúposti. Často je príčinou migrény úplná banalita - napríklad blikajúce neónové svetlá v obchodných reťazcoch, či v čakárňach u lekára, nadmerná únava očí s nesprávnymi okuliarmi, nadmerná fyzická aktivita, výfukové plyny áut v uliciach, zápach kozmetických prípravkov (vône), zmeny počasia (záťažový stupeň 4) a pod. Viac informácii je v článku Bolesti hlavy - príznaky