Odpovedal: Zuzana Szabová
Re: otázka pre urológa - odobratie vzorky s mechúr
(číslo príspevku 222.155, zo dňa 08.02.2011. videné 270x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 222155:
Milá pani Dagmar, ďakuejm za Vaše odpovede a rady a pre doplnenie odpovedám na Vaše otázky.
Takže mamine problémy začali zápalom, ktorý bol preliečený, lenže tie zápaly sa opakovali a k tomu sa postupne pridružovali aj iné problémy)napríklad bolesti v lonovej časti, ktoré vyústili do inkontinencie. Mama veľmi často močí, v noci aj 3-5 krát. Močí na dvakrát, prvýkrát odchádza moč voľne, zvyšok musí vytláčať. Už nemá nadváhu, za tie dva roky schudla 20 kilogramov, pri operácii rakoviny bola vykonaná aj hysterektómia.
Pani doktorka urologička celú dobu liečby nevykonala žiadne vyšetrenie okrem pravidelnej kultivácie moču,pravidelne jej strčí setrička do ruky pohár, prípadne ju cievkovali, to je všetko, ča sa takmer za dva roky urobilo. Žiaden ultrazvuk, nič. Až pred dvoma mesiacmi mala mama menší žlčníkový záchvat a chirurg ju poslal na ultrazvuk a vtedy sa pani doktorka rozhodla pre hospitalizáciu.
Čo sa týka pitného režimu, nikdy nepociťovala smäd, málo pije aj teraz a zo strachu z inkontinencie sa napríklad vo večerných hodinách už bojí piť. Ide to jedno z druhým a uberá ju to o kvalitu života.,
V poslednomčase má dokonca krv v moči a moč sfarbený do červena, niekedy menej, niekedy dosť výraznej farby.
Pani doktorka všetko zvaľuje na komplikácií po ožarovaniach( aj ked je zaujímavé,že by sa to malo objaviť až po 17 rokoch?) , tvrdí,že má mama zničenú nejakú ochrannú vrstvu , ktorá chráni močový mechúr pred candidózou a tými "výplachmi" chce obnoviť tú vrstvu.
Je to dosť laické,ale snáď som Vám odpovedala dostatočne. Ďakujem.