Autor otázky: kristinka
Ľudový liečiteľ a lieky
(číslo príspevku 222.001, zo dňa 04.02.2011. videné 480x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 222001:
Prajem krásny deň.
Moja mama v marci oslávi svoje 50-té narodeniny. Od októbra, keď zistila, že trpí vysokým krvným tlakom, sa cítila veľmi zle. Neustále vymieňanie liekov za iné ju poznačilo. Trpela návalmi tepla, strašným búšením srdca.
Internistka, ku ktorej chodí, jej len vyčítala, že si to spôsobuje sama, že má strach a tak. No mamina v noci keď spí, sa prebudí už na spomínané búšenie srdca. Niekedy aj skončila na pohotovosti, kde jej dali infúziu a poslali domov.
Svoje pocity vždy hovorila lekárovi, že sa po liekoch necíti dobre, že sú pre ňu moc silné, ktorý akoby ju chcel odbiť, tak ju radšej poslal na psychiatrické vyšetrenie. Tam jej nič nezistili, len slabú úzkosť.
Mama to už nevydržala a zašla za ľudovým liečiteľom, ktorý jej povedal, že príčinu jej problémov robí štítna žľaza. Odporučil jej nejaké lieky, ktoré berie aj ranný rituál - pitie olivového oleja zriedený s grepovou šťavou.
Mamina sa cíti po návšteve toho liečiteľa úplne vymenená, ozaj jej to pomohlo.
Moja otázka:
Ľudový liečiteľ jej dal brať lieky s názvom GERAVIT. O aký druh tabliet sa jedná? Možu jej uškodiť, ak by ich brala dlhodobo?
Ďalej berie LENAURIN, LENUXIN 10 a DENOMNAL (také nejaké :) )
Mohol by mi niekto pomôct a objasniť tieto lieky?
Ďakujem vám veľmi pekne.

P.S.
Mama ako 25-ročná mala Hepatitídu, teraz sa už 5 rokov vkuse stará o svoju mamu, ktorá je po mozgovej príhode, mozgovú príhodu dostal aj jej otec, ktorý jej podľahol.
Veľmi sa bojím o mamu, nechcem, aby z tohto sveta odišla práve na mozgovú príhodu :(
Viem, že je v neustálom strese, možno aj preto si to vyvolala, lebo babka musí mať pravidelný stereotyp - raňajky, obed, večeru + dať ju na WC v presnú hodinu a mamina, keď je u lekára, už je myšlienkami pri babke, či stihne navariť obed. V našej lokalite niet vývarovňa pre starších ľudí.