Autor otázky: Zuzana
Silne Bolesti Zaludka
(číslo príspevku 221.592, zo dňa 25.01.2011. videné 525x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 221592:
Dobry Den,
Prepacte ze pisem bez diakritiky, ale nemam na tomto pocitaci spravnu klavesnicu. Zijem v Anglicku zhruba 5 mesiacov a toto je druhy krat co mam problem so zaludkom. Nikdy pred tym som ziadne problemy nemala. Mam 17 rokov. Prvy krat som navstivila doktora s tymto problemom asi pred 3 mesiacmi. Mala som bolesti zaludka ktore sa zhorsovali po zjedeni niecoho. Bolesti som mala vpodstate stale ale neboli velmi silne. Povedali mi ze mam podrazdene steny zaludka a uzivala som Gaviscon, co je husty sirup ktory sa usadi po stenach zaludka takze nie je bolestive jest atd. Uvarila som si kminovu polievku ktora tiez scasti pomohla aj z gavisconom a do 3-4 dni po navstiveni doktora som bola vporiadku.
Styri dni do zadu, v piatok vecer som zacala pocitovat tu istu bolest ale slabu (bolest ako od hladu ktora pretrvava) a citila som sa hrozne prejedena a pritom som nic zle alebo velmi tazke nejedla. Hned v ten vecer som zasa uzila Gaviscon len pre istotu. V sobotu rano bolest pretrvavala a bola o cosi silnejsia. Stale som mala pocit plnosti a bolo mi zle. V nedelu sa to zhorsilo este viac. V noci som sa casto budila na silne bolesti zaludka ktore vobec neustavali.
V pondelok rano som sla k doktorovi ktory mi povedal ze mam pravdepodobne gastritidu (nerobil mi ziadne testy, len mi prezrel brucho) a ze je to neobvykle v mojom veku. Povedal ze to mam zo stresu a nasadil mi lieky Ranitidine. Neodporucil mi ziadnu dietu ani nic ine. Bolest stale pretrvavala no najhrosie prislo vecer ked som si chcela ist lahnut. Akonahle som si lahla zaludok ma zacal neskutocne boliet. Skusala som lezat na bruchu na boku, ako sa len dalo ale ta bolest sa jednoducho nedala vydrzat tak som presedela celu noc bez spanku. Od soboty rana tiez nemam chut do jedla takze som toho vela nezjedla okrem par sucharov a bananov. Vcera vecer som zjedla cornflakes a skusila som teple mlieko ktore to na par minut zmiernilo ale potom bol moj stav rovnaky. Zavolali sme do nemocnice co by sme mali robit a po serii otazok nam len odporucili ze mam ostat doma ze to nie je take akutne a ze si mam dat paracetamol ktory som vzala a pravdepodobne aj pomohol lebo som asi na 2 hodiny zaspala. Od rana bolesti zasa pretrvavaju a stale mi je zle. Ked som vstala bola som mierne dezorientovana.
Bola by som velmi rada keby mi niekto poradil co mam spravit. Ci mam pockat este den ci tie tabletky od doktora zaberu, alebo mam ist do nemocnice na vysetrenia. A tiez co by som mala vlastne jest?? Vsade ne internete pisu nieco ine a pani z nemocnice mi povedala ze mozem jest vsetko.
Nikdy som nebola casto chora ak nepocitam nachladenia ktore su vpodstate klasika, no od kedy som tu mala som dva krat zapal mocoveho mechura, spominany problem so zaludkom a robia sa mi herpesy. Afty v ustach mam skoro nepretrzite.
Velmi pekne dakujem za vase rady.