Odpovedal: Kačka
Re: gynekologický problém - akútny?
(číslo príspevku 220.853, zo dňa 03.01.2011. videné 228x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 220853:
Prajem všetkým krásny deň,

ozývam sa opäť - už po vyšetrení. Na pohotovosti som nakoniec nebola, absolvovala som až dnes riadne gynekologické vyšetrenie.
Menštruácia mi akoby zázrakom v piatok - po 4 týždňoch - KONEČNE ustala. Obrovská úľava:-) napriek tomu mám stále jemné bolesti v podbrušku.

Vyšetrenie vrátane ultrazvuku ukázalo, že mám na vaječníkoch malé cysty - vraj 4-6milimetrové, a te spôsobili tú šialene dlhú menštruáciu. Doktor povedal, že ide o "polycystické vaječníky". Bola som spočiatku nadšená - pretože som sa obávala, že ak pôjde o cysty, budú to už cysty veľké a bude mi hroziť zákrok, či neplodnosť, či neschopnosť dieťatko donosiť - údajne takéto komplikácie pri ve%lkých cystách vznikajú.
Keďže lekár bol kľudný a hovoril o malých cystách, je všetko okej:-) ?

O dva týždne si budem volať pre výsledky z cytológie (kvôli rakovine krčku maternice) a následne si dohovoríme termín a prídem si po lieky: hormonálnu antikoncepciu, ktorá by údajne mala tento problém upraviť.

Hrozne som sa bála.... a ako som videla, že lekár to nijak nehrotí, veľmi sa mi uľavilo. Taká som bola nadšená, že som sa ho zabudla spýtať na všetko , čo som mala pripravené: napr. či s týmto súvisí i bolesť v podbrušku? Zbavím sa tých cýst niekedy úplne vďaka liečbe?

Pozerám terza hodne na internete "polycystické vaječníky" a zisťujem, že údajne sú polycysti. vaj. jednou z najčastejších príčin neplodnosti? Asi až tie ˇveľké cysty, nie?
Po čítaní článkov si už nie som tak istá, či sa mám vytešovať z výsledku vyšetrenia alebo nie:-) Som zmätená.

Neviete náhodou odpovede na moje otázky? Som zvedavá. Určite sa opýtam potom i lekára, ale to sú minimálne dva týždne a rada by som vedela niečo i skôr:-)

Moc dakujem vopred:-)

kačka