Odpovedal: EDUSAN - lekár
Re: Cholesterol
(číslo príspevku 220.687, zo dňa 30.12.2010. videné 521x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 220687:
Rybí olej má priaznivý vplyv na lipidový metaboizmus najmä na zvýšenie hodnôt "dobrého" HDL cholesterolu a zníženie hodnôt LDL choleterolu. Dôležité sú omega-3 polynenasýtené mastné kyseliny (n-3 PUFA) za obzvlášť výhodnú sa považuje konzumácia tzv. tučných, mastných rýb – tuniak, makrela, losos, haringy, slede, úhor, pstruh a ďalšie). V rybách sa nachádzajú
predovšetkým dve kyseliny: dokozahexaénová (DHA) a eikozapentaénová (EPA).
Viac informácii je v brožúrke Zdravý životný štýl na strane 28.