Odpovedal: Hnilicová
Re: Dĺžka PN po operácii hernie disku
(číslo príspevku 220.268, zo dňa 15.12.2010. videné 2971x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 220268:
Ďakujem za odpoveď. Problém je však v tom, že operatér sa nevyjadril, napísal iba rehabilitovať a ani nie je ochotný sa vyjadriť, jednoznačne mám odpoveď že k dĺžke PN sa vyjadrovať nebude a praktický lekár teda logicky chce PN ukončiť. Tiež chcem upozorniť, že problém mi nespôsobuje iba cestovania ale aj dlhé sedenie, čiže už po hodine sedenia pociťujem bolesti v drieku a musím si rýchle ľahnúť, inak to nevydržím. Moja práva znamená skutočne sedenie až 9 hodín niekedy až 10 hodín denne, čo podľa môjho laického názoru bez poriadnej rehabilitácie nie je vhodné, pretože ak sa to nezrehabilituje tak sa to znovu vráti (mám tam ešte jednu protrúziu a umelú platničku nemám).

Cítim sa ako v nejakom sne, všade počúvam iba o tom aký sú ľudia nezodpovedný a že nedodržiavajú prevenciu a kvôli tomu majú problémy a keď mám skutočne takýto problém, veď dlhodobé sedenie po takejto operácii je kontraindikácia, tak nemám šancu sa brániť a v podstate vyzerá to tak, že nedobrovoľne budem musieť ísť sedieť, čo ani nevydržím, pretože po poldni asi skutočne tam odpadnem od bolestí.
Je to fakt neuveriteľné, nie som žiadny podvodník čo nechce pracovať, v podstate mi táto situácia ani nevyhovuje, pretože platím hypotéku a z dávok PN si to nemôžem dovoliť a požiačiavam si od rodiny, ale nechcem aby ma kvôli tomu že pôjdem nezrehabilitovaná v bolestiach do práce museli znovu reoperovať. Naozaj som asi naivná, keď som si myslela, že lekári sú tí prví, ktorí človeka do niečoho takéhoto budú nútiť a nemôžem uveriť tomu že ma takto pošlú pracovať.
Zároveň by som chcela vedieť, či potom z odstupom času, keď budem mať z toho komplikácie, má právnu zodpovednosť praktický lekár, operatér alebo sociálna poisťovňa, ale to je otázka naozaj asi na právnika.