Odpovedal: Kamila
Re: Kedy zacat brat antikoncepciu?
(číslo príspevku 220.086, zo dňa 09.12.2010. videné 239x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 220086:
Mňa zas úplne pobaví, keď niekto začne písať o antikoncepcii, ktorá sa berie z dôvodu "kožného. Pleť sem, pleť tam... Aj keby som mala akné a neviem aké "strašné" problémy s pleťou, v živote by som toto syntetické svinstvo nevzala do úst. Študovala som medicínu, takže o tom viem svoje. Žiaden lekár by to dobrovoľne nepredpísal svojej žene alebo dcére. Samozrejme, sú prípady kedy je hormonálna liečba nevyhnutná, kde riziko určitej choroby prevyšuje riziko negatívnych dôsledkov užívania orálnej antikoncepcie. Stále sa zvažuje pre a proti... Mimochodom, pri kožných problémoch, ktoré vznikajú hormonálnou nerovnováhou je aj tak antikoncepcia v konečnom dôsledku zbytočná. Nasadí sa, možno pomôže na istý čas vyriešiť problém, príp., uškodiť na inom mieste... avšak po vysadení je problém späť. Nerada čítam, ak sa tu niekto oháňa s tým, aká je hormonálna atk. úžasná na pleť a že aknózna pleť je dokonca indikáciou pre užívanie tejto formy atk. Sú niektoré druhy antikoncepcií , ktoré môžu stav pokožky zhoršiť. Som toho názoru, že hormonálna antikoncepcia by sa mala užívať len vo výnimočných prípadoch, kedy je naozaj osožná a nepredpisovať ju ako na páse ako zvyknú niektorí gynekológovia, zaujímalo by ma aké dovolenky a benefity za to získavajú. Žiaľ, je veľmi smutné, že mnoho ľudí, ktorí nevidia do medicínskej problematiky a ako to niekedy v tejto branži funguje sa snažia byť mnohokrát múdrejší a obraňovať to svoje. Je to pravdepodobne aj preto, že radšej nechcú poznať pravdu v prípade, že túto hormonálnu antikoncepciu užívajú... Snažia sa banalizovať a ubezpečovať samých seba o tom, že všetko je vlastne v poriadku, hoci nie je.
Je na každom, aký názor si utvorí a aký zaujme postoj k vlastnému tele, k samému sebe... a či teda dobrovoľne podstúpi riziko.
Myslím si, že je veľmi dobré, že sa v týchto príspevkoch už poukázalo na negatívne dôsledky. Mladý človek o nich častokrát netuší.