Odpovedal: jeremy hopp
Re: vysoký krvný tlak
(číslo príspevku 220.067, zo dňa 09.12.2010. videné 538x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 220067:
....ano to jej robili test na kyselinu vanilmandlovu, co je nasledny produkt najditelny v tele po stresovych hormonoch /adrenalin atd/ ak je porucha nadobliciek napr feochromocitom. meria sa okamzite z krvi v laboratoriu alebo z 24 hod mocu.
tie opuchy a kasel bol sposobeny, ze boli zatazene oblicky a zacala sa zdrziavat tekutina v plucach co sa prejavilo kaslom. kedze uz boli naordinovane kombinacia antihypertonik, ktore pacientaka znasa a tlak bol namerany aj dobry tak to s tymito liekami bude podla nich fungovat dalej. z popisu je zrejme, ze pricina je v zuzeni ciev a teda jej neelastickosti coho je nasledok prave aj tlak. este by som sa lekara spytal priamo na tu ohnutu cievu pri oblicke, pretoze, ak su cievy z obliciek stlacene tak tlak ide hore, ci si myslia, ze je to ako dalsia pricina alebo nie.
a teraz treba zacat znizit hmotnost a prehodnotit dedinsku stravu. netreba radikalne ist podla nejakej diety, ale ku kazdemu jedlu pridat surovu zeleninu. na zvysenie elasticity ciev odporucam jednoznacne kazdy den rano jednu lyzicu olivoveho oleja. a par krat do tzdna si dat topenickovy chleba s cesnakom bez soli. v bille sa da kupit sol marry, je s obsahom draslika a vhodna prave pre hypertonikov. klasicku sol uplne vyhodit, ale to uz lekari povedali pri prvej navsteve. a sladene napoje z umelych sladidiel je tiez minulost....
a ktory internista je ten dobry? mozno prave ten ku ktoremu prave chodi, farmakologicku liecbu nastavil spravne a na tu cievu z oblicky by som sa predsa spytal. ak vidia zaujem pacienta tak vtedy to aj oni uvitaju a spokojnost je na oboch stranach.