Odpovedal: r
Re: umiestnenie starého človeka potrebujúceho zdra
(číslo príspevku 219.679, zo dňa 23.11.2010. videné 260x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 219679:
Jana, sama som zvedavá čo Vám kto poradí.
O probléme ktorý máte, viem iba, že ak budete uvažovať o opatere v nejakom ústave, alebo opatrovateľka z nejakej agentúry bude chodiť k Vašej starej mame, bude to veľmi finančne náročné, pre mnohých až nezvládnuteľné. Vôbec neviem, ako to ľudia zvládajú - asi musia odísť zo zamestnania, aby mohli opatrovať - z čoho ale potom vyžiť - z jedného platu? Štát v tomto ľuďom takmer vôbec nepomáha.
Jediné, čo pozitívne môžem napísať, že môžete v zdravotnej poisťovni požiadať - môžete si zadovážiť a preplatia celú hodnotu špeciálnej postele, ktorá striedavým nafukovaním iných komôr matraca pomáha aby nevznikali preležaniny. Skúste si dať do vyhľadávača "preležaniny" alebo "dekubity", alebo na primar.sme písala v blogu Ľubica Kočanová: "Nesebestačný pacient v domácom ošetrení má právo na polohovateľnú posteľ s diaľkovým ovládaním hradenú v plnej výške poisťovňou.Výborná pomôcka spolu s antidekubitárnym matracom pomáha v prevencii proti vzniku dekubitu. Polohovateľnú posteľ aj antidekubit.matrac predpíše pacientovi na základe vážneho zdravotného stavu rehabilitačný lekár a posúdi to posudkový lekár poisťovne. Profesionálna firma príde poskladať postel priamo do domácnosti. Potom už len stačí odsledovať pacienta,a pohodlne polohovať, kontrolovať jeho predilekčné miesta, nastaviť vlastný režim prevencie."

Čítajte viac: http://kocanova.blog.sme.sk/c/243845/Rany-prelezaniny-dekubity-a-preco.html#ixzz163YbjdCO

To je asi všetko čo viem od ťažko skúšaných, sama som zvedavá a prajem Vám aby niekto vedel poradiť nejaké schodné východisko. Veľa síl.