Odpovedal: Mato
Re: užívanie lieku Spitomin
(číslo príspevku 219.642, zo dňa 20.11.2010. videné 1128x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 219642:
Psychosomatika to nebude, rok som chodil na psychiatriu a sam som si zacinal mysliet ze to bude psychosomaticky problem. Precital som dost knih o neurozach, skrytych depresiach, psychofarmakach,, ale niektore z knih boli polovedecke hatlaniny. Najma jedna o neuroze uz neviem od akeho ceskeho psychiatra,,,, tam boli vymenovane pomaly vsetky symptomy ake moze clovek mat a diagnoza bola neuroza.

Psychiatricka sa ma zubami nechtami snazila predvedcit ma ze je to v mojej hlave. Dostal som na papiery aj diagnozu.
Myslim si ze diagnoza bola napisana len preto ze sa do vtedy nic nenaslo. A za kazde sedenie, zo zaciatku 50-60 minut, neskor o polovicu menej dostala 13-14 EUR.
Potom sa zistilo ze mam velky deficit vitaminu D neznamej priciny a metabolicku tetaniu co vysvetlovalo mnohe problemy na ktore mi predtym boli predpisovane psychofarmaka a nadavane mi za to ze nespolupracujem (hoci som sa snazil).


To ze to musi byt psychicka porucha ked sa nic vaznejsie fyziologicke nenaslo
je rovnake ako povedat ze psychicky problem nemam ziadny, takze to musi byt nieco fyziologicke.

Studium psychiatrie mi ale pomohlo, za posledne roky som uz viacerych ludi presvedcil aby zasli na psychiatriu ked som videl ze mali typicku panicku poruchu a chodili od lekara k lekarovi, alebo postraumaticke poruchu (zo znasilnenia) a bol som rad ked im tam pomohli terapiou, dobrym slovom aj liekmi.

No nesuhlasim s tym ked psychicky zdravemu cloveku daju diagnozu len na zaklade toho ze sa zatial nic nenaslo. O tom sa vela nehovori, ale stavaju sa pripady ze ludia napriklad s feochromocytomom ci inymi vaznejsimi problemami (aj s celiakiou ktoru mozno ja nemam) koncia na psychiatrii, len preto ze vysetrenia su drahe, alebo preto ze niektori lekari sa tak zbavia dotieravych pacientov, alebo nespravne urcia diagnozu. Staci si pustit serial Zahadna diagnoza ktory chodieval na Spektre. Tam su pribehy ludi ktorym trvalo niekedy roky, niekedy aj desatrocia kym sa dopatrali k diagnoze a vacsinu z nich posielali obvykle po par negativnych testoch na psychiatriu.

Ospravedlnujem sa ze som sa tak rozpisal, psychiatria tu ma velky vyznam,,, ale niekedy sa stava ze tam idu automaticky submisivni a malo informovani pacienti, ktorym lekari ani po niekolkych mesiacoch nevedia najst skutocnu diagnozu.