Odpovedal: Jara
Re: partner- lakomy?
(číslo príspevku 219.608, zo dňa 19.11.2010. videné 388x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 219608:
Milá Svetlana, trochu ma mätú rozporuplné údaje. Skúsim teda zhrnúť tak, ako to vidím ja, hoci som tiež do určitej miery ovplyvnená vlastnými skúsenosťami. Ako každý.
S partnerom žijete spolu 8 rokov. Predpokladám, že takto (lakomo...) sa správal od začiatku. Vtedy ti to asi veľmi nevadilo, teraz už áno.
Píšeš, že v rebríčku tvojich hodnôt je rodina na jednom z prvých miest, a peniaze niekde na konci. Napriek tomu robíš výstupy v obchode, plačeš a nesmierne trpíš, jedine pre peniaze, resp.finančnú stránku vzťahu.= v nákupnom centre, keď sa ti niečo zapáči, dávaš to očividne najavo a keď partner na to nereaguje, si taká zúfalá, že sa rozplačeš... teda očakávaš, že ti kúpi, čo sa ti zapáči v obchode, ale on nenapĺňa tieto (finančné) oakávania až do takej miery, že si zúfalá.
Uvádzaš tu ako príklad dokonca udalosť spred niekoľkých rokov (ples).
Neodsudzujem ťa. Pokúšam sa dať si to v hlave dokopy.
Môj názor je, že muž sa v tomto nikdy nezmení. Takýto bol, takýto zostane. Začala si s ním žiť pred 8 rokmi, nezmenil sa v priebehu 8 rokov, prečo by sa mal zmeniť teraz?
Vtedy si ho brala aj s jeho akoby lakomosťou. Skús sa zamyslieť, či dôvod na nespokojnosť nie je v niečom inom? Netrápi ťa vo vzťahu ešte čosi? A "lakomosť" je potom už len dôsledok?
Ak skutočne nie je žiaden iný zásadný problém, rozmýšľaj, či ho dokážeš aj naďalej takéhoto akceptovať, alebo nie.
Ešte prosím ťa môžeš prezradiť: On býva u teba v tvojom byte, ty platíš nájom a všetky pravidelné mesačné platby, a on občas stravu? Alebo je to inak?
Ak je to takto, o tejto veci sa musíte naozaj porozprávať. Ale bez emócií, zúfalstva, a dokonca aj bez výčitiek. Proste v pokoji, vecne. Toto sú základné veci, ktoré musia byť v poriadku.
"Dary", oblečenie, kabelky, topánky a pod. nie sú "povinné", proste niektorý muž ich žene nekúpi nikdy v živote. Môj muž mi za 25 rokov nekúpil nikdy iný dar na narodeniny či meniny, vždy iba jednu ružu a čokoládu, ktorú aj tak zjedli deti. Na Vianoce obvykle knižku alebo kalendár. Ale jedným dychom musím dodať aj to, že náš vzťah nevydržal... ale nie (nielen) z finančných dôvodov.