Odpovedal: Mato
Re: diskopatia surne
(číslo príspevku 219.497, zo dňa 16.11.2010. videné 5996x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 219497:
To su fakt profesionali, nechaju urobit drahe vysetrenie a potom to nedoriesia ani ti to nevysvetlia. Ja som tiez nemal osteoporozu vyditelnu na RTG, ale denzitometriu mi nerobili,,no vitamin D pomohol.
Osteofyt mohol vzniknut aj zo zapalu.

Diskopatia je vyklenovanie medzistavcovej platnicky,, ale neviem ci je to uplne presny popis tvojho problemu a co je pricina.

Viac info pozri sem:
http://primar.sme.sk/poradna/1616005/1/Dorzalny-osteofyt--zapaleny-vyrastok.html
http://www.zdravie.sk/sz/p16/charO/458/slovnik-container.html (uplne dole)
http://title.post.sk/forum/showthread.php?threadid=31873

V nasledovnej diskusii najdes aj nieco o diskopatii,,vyberam par prispevkov
z http://www.zzz.sk/?clanok=2229

-------------------------------------------------
Nadpis: reakcia na autor:mamina
Autor: ludmila tapusova, 23.01.2009 - 10:50
Reagovať na tento príspevok

Stotožňujem sa s predchádzajúcim príspevkom.
Vyše 30 rokov trpím na bolesti chrbtice najprv v oblasti krížov a potom aj medzi lopatkami a v oblasti krčnej chrbtice.Liečila som sa u renomovaného neurologa ktory nevedel čo so mnou a niekedy som mala pocit,že ma vníma ako hypochondra.Nedávno mi pri opise rtg snímky diagnostikovali ťažkú diskopatiu.Navštívila som ortopéda beriem Condrosulft.Možno mierne zlepšenie,ale nič moc.Podotýkam,že ráno cvičím 35-40 min. a v pracovných dňoch každý večer plávam už 5 rokov.Vo februári chodím na 2 týždne do kúpeľov v Piešťanoch a na jeseň zase k moru.Občas chodím na masáže,absolvovala som aj akupunktúru,ale tá mi nepomohla.Škoda peňazí. Moj zdravotný stav sa pomaly ale iste z roka na rok zhoršuje.Horšie je to v zimnom období.Mam pocit,že lekári sú bezmocní čo sa týka liečby iba ak lieky od boleti,ktoré ale maju aj vedlajsie učinky.Moje odporúčanie treba vydržať a trpieť pokiaľ sa dá.
-------------------------------------------------

Nadpis: uz nevladzem
Autor: Julca E-mail, 09.07.2007 - 15:03
Reagovať na tento príspevok

Ahojte
Je mi skoro 22r. ked som bola mala tak som prala veci vo vani(rucne).pamatam sa ako som od malicka stale musela makat len ja hlavne tie tazsie prace v domacnosti.Ked sa nad tym teraz zamislim tak som bola domaca sluzka...teraz pracujem v jednej fabrike mam stali pohyb pravou rukou tu som bola kratko a casom sa vratila, medzi tim som bola inej fabrike a tam som robila popolusku.Tam mi zacali mi trpnut ruky,az k laktam,po 3mes.som odisla a vratila do predchadzajucej fabriky.majser ma dal na inu masinu a zacali bolesti chrbtice, pred pol rokom som chodila na rehabku.malinko mi to pomohlo ale ako od noveho roku som za pasom a mam stali pohyb rukou tak mi zacali pat trpnut ruky hlavne prava,dokonca uz aj slacha ma pobolieva.aj ked som bola doma dva mesiace trpnutie povolilo ale malinko, obcas sa budim aj na bolesti noh,mam je tazke jak keby som behala maraton okolo eleho sveta... bojim sa ist k doktorovy ze mi povie ze si vymislam tak mlada a take starosti... so mam robyt? pomoze mi niekto?

-----------------------------------------
Odpoved:

Nadpis: Re: pani Karolína
Autor: MUDr.Kudziová, 14.03.2007 - 14:09
Reagovať na tento príspevok

Pani Karolína,
myslím, že vo Vašom prípade bola príčina ťažkostí jednoznačne vertebrogénneho pôvodu-teda buď to bolo blokové postavenie krčných stavcov, alebo diskopatia (vyklenovanie medtistavcovej platničky). V takýcho prípadoch je rehabilitácia a cvičenie veľmi potrebné a obvykle aj efektívne, ak je pacient disciplinovaný a trpezlivý a nevzdá sa po niekoľkých dňoch cvičenia.
Prajem Vám všetko dobré, MUDr.Kudziová