Autor otázky: Miriam
Krŕče v malej panve
(číslo príspevku 219.382, zo dňa 11.11.2010. videné 799x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 219382:
Dobrý deň, prosím Vás o radu v súvislosti s kŕčami v malej panve. Mám 32 rokov (už som tu pár krát písala) a už druhý týždeň mám strašné kŕče v oblasti malej panve - konkrétne sú to nepravidelné bolesti - kŕče (ako keby sťahy) na konci močovej rúry alebo na konci pošvy a občasne aj na konci konečníka. Kŕče sú nepravidelné, trvajú zhruba pár sekúnd. Po pozorovaní som zistila, že by to nemalo byť stravou (skúsila som nejesť nič mastné, kyslé, pálivé a pod.). Kŕče mávam v priebehu dňa, v noci som sa na to ešte nezobudila. Mám 32 rokov, výška 167, váha 55 kg. Pred mesiacom som bola liečená na zápal močových ciest, kde po odobratí vzorky moču na K+C boli výsledky na 5 krížikov. Brala som 6 dní antibiotiká unasyn , pri ktorých som hnačkovala, tak po dohode so všeobecnou lekárkou som ich po 6 dňoch vysadila. Následne na to, som mala po výteroch na gynekológii masívny nános candida a na to som tiež dostala 3-dňové tabletky do pošvy (neviem ich názov). Po preliečení asi týždeň na to som dostala tie strašné kŕče v pošve a občasne aj na konci konečníka. Bola som s tým na urológii, ale výsledok moču K+C bol podľa lekára negatívny (taktiež sono obličiek, močového mechúra a pod. bolo v poriadku), ale s tým, že tam mám rozšírené baktérie. Nič na to nebolo ďalej predpísané, akurát kvapky Algifen proti krčom, ktoré neberiem z dôvodu, že sa snažím problém vyriešiť ináč ako otupovaním bolesti. Na gynekológii mi spravili odber krvi, kde výsledky uvádzam nižšie a nič s tým ďalej nerobia - je to podľa nich v poriadku. Neviem čo s tým mám robiť - tie krče sú nepríjemné a v priebehu dňa ich mám možno aj 30-40x - je to bolestivé. Pri močení nemám prblém, ale po vymočení mám subjektívny pocit, ako keby ma na konci močovej trubice trošku štípalo (ale trvá to možno 20 sekúnd). Väčšinou sú tie krče pri nejakom prudšom pohybe alebo po predklone pri obúvaní čižiem - môžu takéto problémy súvisiať aj s chrbticou, prípadne by mohli byť neurologického pôvodu?
Chcela by som v blízkej budúcnosti otehotnieť, ale pri týchto krčoch a bolestiach sa to nedá. Pri pohlavnom styku necítim bolesť. Prosím Vás, ak mi viete poradiť, poraďte, čo by som mala vyskúšať, akého špecialistu by som mala navštíviť alebo aké odbery vyžiadať, prípadne vyšetrenia. Ďakujem krásne za každú radu a pekný večer, Miriam

Výsledky krvi - biochemické vyšetrenie: FW 10/18, zvýšené hodnoty B_lymfocyty 45,3; B_monocyty 10,5; znížené hodnoty: B_HGB 119, B_Neutrofily % 42,6; B_Neutrofily 2,18; B_RDW-CV 11,9.

Ďakujem za každú radu..