Autor otázky: Mária
mnoho zvláštnych príznakov
(číslo príspevku 219.197, zo dňa 06.11.2010. videné 574x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 219197:
Dobrý deň,

som žena, 25 rokov a mám nasledujúce problémy, s ktorými by som potrebovala touto cestou poradiť.

Pred mesiacom som doužívala antibiotiká nasadené na silnú hnisavú angínu. Atb krásne zabrali. Nie však nadlho. asi tri dni po doužívaní liekov ma začali opať bolieť lymf.uzliny. Asi pred dvoma týždňami sa začala bolesť stupňovať a postupne sa pridávajú ďalšie problémy: bolesť hrdla (spočiatku len ráno po prebudení, posledných pár dní celé dopoludnie pri prehĺtaní),
ďalej mi zalieha v ušiach, veľmi sa mi tvoria hlieny, ktoré vykašliavam. Šla som teda opať k doktorke a tá po vyšetrení skonštatovala, že to bude len doznievanei angíny.
Neriešila som to teda ďalej a bežne som fungovala.
Ale od utoroka rána začlai ďalšie problémy: slabá celodenná nevoľnosť s nutkaní na zvracanie, bolesť hlavy, žalúdka,slabosť, závrate, mávam pocit, že odpadnem, vobec nemám chuť k jedlu, som veľmi unavená a vyčerpaná. Navyše mám vetry, občas zápchu, občas hnačku.

Uvediem ešte niekoľko vecí: som v poslednej dobe v dosť veľkom strese (riziko straty zamestnania i existenciálne problémy), pracujem v režime krátky-dlhý týždeň, čo je pre mňa veľmi náročné (pracujem dvanástky). Odkedy som zamestnaná v tejto práci, strašne zle sa stravujem (moj bežný deň je: ráno bez raňajok, cestou do práce nejaká bageta/sušienka, obed okolo 15hod len niečo narýchlo, večera o 21.30 cestou domov z práce v električke. Nebola som na tento stravovací režim zvyknutá). V tejto práci pracujem už tri mesiace. Až v stredu (pripísala som totiž nevoľnosť z utorka prázdnemu žaludku a rozhádzanému tráveniu) som sa čiastočne vrátila k povodnému strav. režimu, t.j. veľakrát denne po troškách a bezpodmienečne raňajkovať. Zatiaľ to vobec nepomohlo. Inak po liečbe atb som ešte cca dva týždne užívala lactobaciilus na obnovenie črevnej mikroflóry.

ďalšia vec: dosť trpím na angíny a problmy horných ciest dýchacích. Na tráviace problémy však netrpím...

Uvediem ešte jednu podstatnú skutočnosť: som zamestnaná vo zverimexe, kde prichádzam do bezrpostredného kontaktu so zvieratami. Nie je to tak dávno, čo nám ummrel jeden papagáj... a jeho príznaky sa nápadne podobali ornitóze. Prenosnej na ľudí... a preto ma napadlo, či tieto moje problémy nemožu s tým súvisieť? U človeka sa táto choroba potom prejaví ako atypický zápal pľúc...a ako jeden z hlavných príznakov sa uvádza práve bolestivosť rapídne zvačšenie uzlín. tak neviem.

Alebo...okrem bolestí uzlín by som povedala, že som tehotná :-) Len tie uzliny mi to toho nesedia.

Prosím mockrát o názory a rady, čo by to asi mohlo byť a ako ďalej postupovať. Moja obvodná je teraz až do konca mesiaca na liečení a ja moc nechcem k jej zástupkyni, ktorá i tak len prehlási, že som hypochonder.

Alebo by som predsalen mala ísť čo najskor?

Díky za rady:-)

Mária