Odpovedal: Jara
Re: zaspavanie 4 mesacneho babatka
(číslo príspevku 218.984, zo dňa 27.10.2010. videné 181x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 218984:
Hanka ak dieťatko nemá nijaké iné problémy, bolesti bruška, ani nič iné zjavné, tak potom potrebujete len trpezlivosť. Obrovskú dávku. Ak je teda zdravý, je to iba etapa v jeho živote. Takmer každé bábätko niečím podobým prejde, často aj pri nočnom spaní. Bola tu už dávnejšie diskusia, možno aj viac, na túto tému. Je to často nepochopiteľné, že prečo, ale dovolím si predpokladať, že toto obdobie pominie, zmení sa.
Nemôžete si nájsť čas a raz denne v čase, kedy by teoreticky mohol zaspinkať, ho zobrať v kočíku von, na prechádzku? väčšina detičiek tak zaspí aspoň na chvíľu. Moja priateľka isté obdobie nenašla lepšie riešenie, ako povoziť malého v aute, vtedy jej zaspal.
Uspávanie na rukách je nesmierne náročné. Robila som to chvíľu aj ja, ale dieťatku to tiež už veľmi nerobí dobre, lebo ak aj zaspí, po preložení do postieľky sa často strhne a prebudí s plačom.
Ešte sa spýtam: Nemôže súvisieť jeho denný nepokoj s bolesťami bruška, alebo už pomaly aj s prerezávaním zúbkov? Viem, mali by okolo 6. mesiaca, ale ďasná už môžu byť zdurené a bolestivé.
Ak bruško, tak trochu detského čajíka s feniklom, jemná masáž a pod. môže uľaviť.