Odpovedal: alena
Re: Chcem dieta, on nie
(číslo príspevku 218.037, zo dňa 04.10.2010. videné 391x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 218037:
Nie je strach, že skončíte na ulici, len strach o to, že on príde o svoje pohodlie?????????
Keby takto premýšľali ľudia, nemal by "kto na nás robiť" keď budeme starí...akože jemne povedané, nebudeme mať deti, beztak nebudeme mať z čoho žiť. :-D (to bolo na odľahčenie situácie)
Ja osobne si myslím, že dieťa ako také nie je pojem, ako sa tu o ňom bavíme v tejto diskusii. Je to ako keby sme v súvislosti s manželom hovorili o nejakej veci. Preboha, na dieťa nemusíte mať presný dôvod, dieťa neprichádza zrazu, je to dlhá etapa kým žena dospeje vnútorne k inštinktívnemu odhodlaniu, že teraz je ten správny čas a túži po dieťatku. A to ja zdieľam tento názor, i keď som mala dieťa za celkom iných okolností. :-D
Neviem prečo by ste to mali obhajovať, komentovať, jednoducho tak dlhý spoločný zväzok viac menej vyžaduje mať deti, možno by to pochopil keby ich mal tak isto ako ja náhodou. :-) Samozrejme existujú na svete aj výnimky, ale tie sa jednoducho podľa mňa nehodia k dlhodobým zväzkom. Okrem toho som ešte chcela povedať aj to, že naskytá sa otázka druhej strany. Čo keď sú tu dôvody, o ktorých vy neviete. Napríklad, že vás považuje sa neschopnú sa o dieťa samostatne postarať a má strach, že bude to na jeho triku zrazu. Ja neviem, lebo netušíme ako to medzi vami, vo vašej domácnosti a vôbec všeobecne funguje. Možno si ani len nevie predstaviť mať deti práve s vami, i keď vás má rád a stereotypne si zvykol na život v spoločnom manželstve a kvôli veku a vlastne svojmu pohodliu sa mu už nechce nič meniť. Nielen nič na vašom vzťahu, ale všeobecne nič. A iba to nechce povedať nahlas. :-(
Samozrejme moje riadky sú číra konštrukcia a nehodlám nimi nikoho urážať. Ale stále tu riešime len, že on nechce deti. A čo keď ich iba nechce priviesť do zväzku, ktorý nepovažuje za dostatočujúci pre rodinu. Neviem.
Každopádne pre mňa by toto znamenalo dostatočný problém, a takéto doťahovanie tiež by ma vôbec nebavilo. Aby som musela niekomu vysvetľovať prečo deti atď. Určite by som sa rozviedla a našla si iného muža.