Odpovedal: Anna
Re: Zúžená predkožka - ďalší postup
(číslo príspevku 217.666, zo dňa 24.09.2010. videné 337x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 217666:
Takýto stav môže mať u každého iný priebeh. Niekomu pomôže operácia, pre iného je lepšie nechať to na prírodu. Ak Váš syn nemá zápaly, môže sa ešte počkať.
Náš syn mal podobný problém, v jeho šiestích rokoch urológ povedal, že predkožka je zjazvená a náprava je možná len operačne, hoci ju dovtedy nemal pretiahnutú, len lekárkou bolestivo vyšetrovanú. Báli sme sa operácie pod narkózou, rozhodli sme sa počkať, lebo od 15 rokov sa to robí bez narkózy. Ale od 7 rokov sa začali opakovať zápaly, zvládali sme ich pomocou Ophtalmo framykoinu a repíka. Keď nám zápal narušil dovolenku v zahraničí syn sa už tak bál, že si trištvrte roka robil každý večer kúpele v repíku. Mal vtedy 10 rokov a operáciu zatial sám odmietal. následne sme išli na kontrolu k inému urológovi, ktorý už zjazvenosť nevidel a pekne ambulantne predkožku odlepil. Chcela som tým len povedať, že aj tak sa dá, ale sotva by niekto chcel absolvovať skoro ročnú tortúru s neistým výsledkom. (Hoci ani operácia nedá 100% záruku úspechu)
Každý vám hovorí niečo iné a vy sa musíte rozhodnúť napr. aj podľa toho, či by sa váš syn dostal do rúk dobrého chirurga atď. Prajem všetko dobré.