Odpovedal: Jara pre Evu
Re: vplyv nedostatku denného svetla?
(číslo príspevku 217.438, zo dňa 19.09.2010. videné 251x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 217438:
Eva toto jednoznačne má vplyv na človeka. Áno, denné svetlo je nevyhnutné.
Ak túto prácu potrebuješ, a to predpokladám že áno, tak skús robiť aspoň nasledovnú psychohygienu:
Na poludnie vyjdi z bunkra na denné svetlo a pozeraj sa celú obednú prestávku na oblohu. (nemusíš mať vyvrátený krk, proste len buď vonku...)Toto je normálne opatrenie, ktoré sa odporúča robiť aj ľuďom, čo pracujú na "bežnom" pracovisku. Ja si zjem svoje prinesené jedlo v parku, prechádzajúc sa.. na stolovanie mám potom čas doma.
Do práce z z práce chodievaj pešo, alebo aspoň časť cesty, ak je to možné.
Večer nepozeraj spravodajstvo v TV. Stačí Ti internet, ak správy, vystačíš si napríklad s dvomi porciami za týždeň. Nič Ti neujde.
Víkendy v maximálnej miere využívaj na pobyt v prírode, a ešte lepšie: na aktívny pohyb v prírode. Bez ohľadu na počasie.
V práci skús "povinne" aspoň raz za čas komunikovať s ľuďmi. Neviem, čo robíš. Ale toto je aj z vlastnej skúsenosti: Ako mi dali na dvere "guľu", teda vojsť sa dá ku mne, iba ak ja vpustím návštevu, prestali ku mne kolegyne chodiť na pokec. Resp. obmedzili to. Najprv to bolo fajn, ale po čase už menej. Teraz "povinne" zopárkrát do týždňa zájdem ja ku kolegyniam a vykecávam sa.. aj keď len 10 mibnút, ale je to nevyhnutné. Nesmieš prestať komunikovať...
Predpokladám, že ani doma sa moc nerealizuješ, tak si to vedome plánuj a dodržuj.