Odpovedal: alena
Re: tehotenstvo 14 ročnej
(číslo príspevku 217.035, zo dňa 07.09.2010. videné 411x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 217035:
No Jarka čuduj sa svete nie je to tak. To, že nie postihnutá píšem preto, lebo tehotenstvo nie je postihnutie a znamená, že môže plne vykonávať takmer všetky činnosti, mimo enormnej fyzickej záťaže. Dokonca môže aj cvičiť. :-)
Ja som bola tiež tehotná počas štúdia, aj popri práci a nemyslím si, žeby tehotenstvo bol dôvod vylúčenia zo školy. Počas výšky. V prípade komplikácií samozrejme nie je prerušenie školy vylúčené, ale neznamená to, že je zo školy vylúčená ale skôr bude mať iné možnosti akoby to mohla dobehnúť ak bude chcieť. Všetko to závisí ale od samotnej tehotnej. Ak som sa dotkla tým postihnutím niekoho, ospravedlňujem sa, skôr možno to slovo hneď evokuje ZŤP. Ešte raz sa ospravedlňujem, nemalo to vôbec žiadny súvis s chorým človekom ale s pojmom postih ako taký.
A taktiež som na strednej škole prešla ťažkým zdravotným problémom a môj počet hodín bol omnoho viac ako dovolený, a neboli žiadne vyhrážky ani skúšky. Jednoducho pri takýchto veciach sa dá všetko vykomunikovať a bola som skúšaná v kabinete za prítomnosti svedkov. Záleží od účastníkov a vzájomných vzťahov. Nemám pocit, že by som sa do niekoho striafala, iba som bežne zareagovala, že prečo by mala byť hneď vylúčená zo školy. A poviem ti pravdu, okolie sa ku mne ako k tehotnej často správalo ako k postihnutej do slova a do písmena. Asi toľko. Na dnes stačilo. :-( Pekný deň Ti Jarka.