Autor otázky: elena
Bolí ma koleno
(číslo príspevku 216.964, zo dňa 06.09.2010. videné 442x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 216964:
Dobrý deň,
dlhšiu dobu ma pobolievalo pravé koleno, no teraz ma už celkom výdatne bolí! Pred cca 4 mesiacmi /to ma ešte lem pobolievalo/ som bola u svojho lekára, ten ma poslal na rtg a s výsledkom som bola u ortopéda. V popise snímky bol spomenutý meniskus, no ortopéd, ktorý mi s nohou a kolenom manipuloval, poškodený meniskus vylúčil. Doporučil mi 3 mesačné balenia nejakých doplnkových liečiv, z čoho som si vybrala Artryn.Obsahuje doporučené zložky sulfátov a kolagénu. Užívala som ho podľa návodu a koleno ma bolí viac.
Mám 58 rokov, som THP, teda v práci väčšinou sedím. Koleno ma bolí z vonkajšej strany, kdesi, ako sú nejaké úpony a lokalizuje mi bolesť do kolena. Včera som ho potrela konskou masťou, no výsledok bol vo forme ešte väčšej bolesti. Je zaujímavé, že pri chôdzi, alebo pri postavení sa mám neraz pocit, že koleno je pred "rozsypaním", až keď urobím krok a v kolene pukne, tak sa mi dá chodiť.
Srdečne ďakujem za každú radu. Pri predstave, že mám ísť v meste, kde pracujem k závodnému lekárovi pre výmenný lístok, odtiaľ do obce, kde bývam, k odbornému lekárovi/ortopédovi/ a použiť tieto nohy, ktoré mám... Včera som šoférovala auto, no bola som rada, keď som prišla domov. Pravá noha= plyn, brzda + neistota.