Autor otázky: Jana38
Centálna bolesť? Prenesená bolesť?
(číslo príspevku 216.081, zo dňa 14.08.2010. videné 578x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 216081:
Chcem sa opýtať na takúto vec...,hoci viem,že v medicíne je málo čo jednoduché,teda asi ani odpoveď na takúto otázku jednoduchá nebude...
Otázka:S akou pravdepodobnosťou sa jedná o prenesenú bolesť-nazývanú PSEUDORADIKULÁRNA,ak mi po užití xanaxu do cca 1,5 hod. prejde?Alebo-môžem moje 2 mesačné bolesti v hrudi považovať za takéto,keď mi na tú bolesť pomôže práve Xanax?Pomohol by xanax aj od inej bolesti?
Hľadala som odpovede aj v tomto odkaze http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2488&magazine_id=1
Ale múdrejšia z toho niesom.
Tu je citácia z tohoto odkazu-linku
"prenesená bolesť, nazývaná aj pseudoradikulárna, vzniká iritáciou súboru neurónov, ktoré inervujú chrbticu, svaly, podkožie, kožu a orgány v príslušnom telovom segmente. Má difúznejší charakter, než bolesť lokálna, môže byť povrchová aj hlboká, je málo závislá na polohe a pohyboch"
P.S. na dg. príčiny bolestí za hrudnou kosťou,vystreľujúcou až do hrdla,uší,v okolí srdca a pichnutie v srdci-občasné,hlboko v hrudi,cca od žalúdka až po spomínané hrdlo.Niekedy je bolesť aj povrchová,bolia rebrá,plece na dotyk,alebo aj celý chrbát pri poklope aj pri dotyku,alebo ležaní na matraci.
Kvôli dg. som absolvovala pľúcne,krčné,gastroenterol.,interné vyšetrenia + EKG,všetko v norme.Všetci odborní lekári vyjadrili názor,že sa jedná o bolesť z hrudnej chrbtice.Zaujímavé však je,že hrud.+ krčná chrbtica ma bolieva až asi posledné 2 týždne,aj to nie denne.Bolesti v celej hrudi však trvajú od 12.mája...
Ďakujem za prečítanie tohoto dlhého príspevku a prípadnú odpoveď.
Veľmi by mi pomohla.