Autor otázky: Maria
podozrenie na epilepsiu?
(číslo príspevku 216.001, zo dňa 11.08.2010. videné 376x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 216001:
Dobry vecer,
Dnes manzel dostal jeden so svojich krcovych zachvatov. Prejavuje sa to prudkymi intenzivnymi krcmi do stehien, nedokaze sa postavit, len si rukami narovnava v bolestiach nohy. Tvrdi ze ich ma tak 5-7 v priebehu do 5 minut. (rekord je 12). Prosim o radu lebo po dnesku mam podozrenie na epi. kvoli dianiu okolo.
Stravili sme dovolenkovy den, doobeda soferoval 60km, 2 hod sme sa plavili na plti, potom sme sli bicyklami 9km-manzel viezol dceru v sedacke, dalsia 100km cesta autom, a 50min vystup po lesnom, sklanatom terene s dcerkou na chrbte v sedacke. Po dalsej ceste autom sme vystupili doma a tu ako vystupil dostal krce do nohy. Prisla nanho slabost, zavrat, mdloby, ozelenel /doslova mal tvar sedozelenu, pery modre/, a striedavo si sadal na sedadlo a pokusal sa postavit, po 5 minutach som ho podopierajuc dostala do bytu.. tvrdil ze nic nevidi, chcel sa dostat iba domov, bol mimo, tazko mu bolo rozumiet. Cely sa spotil a bol uplne studeny. DOma som mu pomohla lahnut si na zem nohy do zvysenej polohy, kedze som nevedela co sa deje. Po asi 10 minutach sa mu vratila farba, len "privela" rozpraval. O nepodstatnych veciach, ako by si neuvedomoval, ze sa nieco deje. Po hodine sa upokojil.

S krcmi sa trapi asi 10 rokov, ma 30. Lekar mu naordinoval Magne B6. On odmieta navstevu lekara, mysli si ze to nic nieje. Ze ma malo mineralov. V minulosti som bola svedkom viacerych podobnych krcov, avsak mam dojem ze sa priebeh stazuje. Posledny polrok mal 3 taketo odpadavajuce stavy. Nikdy neodpadol doslova na zem, len citi slabost mdloby, zbledne vyrazi mu studeny pot na celom tele. Ked sa upokoji zvykne si pospat.

Pracuje ako obchodny zastupca je autom denne na cestach, pre to mam obavy o jeho /aj inych soferov/ bezpecnost. Je tu moznost zeby to mohla byt epilepsia?

Dakujem za odpoved