Autor otázky: Renča
otázka pre neurológa - polyneuropatický sy
(číslo príspevku 215.860, zo dňa 07.08.2010. videné 988x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 215860:
Dobrý deň. 28. 06. tohto roku som Vás prosila o vysvetlenie konkrétneho výrazu. Dnes sa vás chcem opýtať, čo budú so mnou robiť vnemocnici a na aké choroby ma chcú testovať. Pani doktorka bola veľmi milá, ale aj skúpa na slovo. Vravela, že ona odporúča lumbalku. Nie je to nebezpečné? A je to naozaj nutné? Pripájam výsledok z vyšetrenia na neurológii.
Pacientka pri vedomí,orientovaná,spolupracuje,šija neoponuje,pulzácie na ACC vľavo slabšie hmatné, MN: zrenice izokorické,foto++,bulby v strede,pohyblivé, bez ny, RŠO rr.C7/8 prevaha 1.sin., rr. L2/S2 prevaha1. dx., Babinsky 1.dx. pozit., sila stisku vľavo oslabená, v Mingaziniho polohe mierny pokles LHK, štipka vľavo neuplná, pokles PDK v Ming. polohe k podložke, 1.sin. negat., C hypestéza HK, PDK precip. akrálne, Lasseque 1. dx. bol. od 40st, bol. SI klby bilat. precip. 1. dx. , chrbtica palpačne mierne citlivá v celom rozsahu, postoj,chôdza naznačene hemiparetická 1.dx.
Záver: Incip. demyelinizačný polyneuropatický sy
SI sy bilat. 1.dx.
VAS v L oblasti
slabosť HK, PDK na dif.dg.
Dop.: objednaná na hospit., odbery krvy - ANNA, vit. B12, kys. listová, v pláne OP, LP, MR Th chrbtice.
Pán doktor, prosím Vás ako nebezpečné a vážne je to ochorenie? Obvodná lekárka sa ku mne doteraz správala ako k simulantke a po EMG vyšetrení sa správa ohľaduplne a milo. Mám z toho zlý pocit. Bojím sa.
Za Vašu odpoveď ďakujem. Prajem Vám príjemný deň. Renáta