Odpovedal: Mato
Re: exem na pohlaviu
(číslo príspevku 215.279, zo dňa 21.07.2010. videné 506x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 215279:
Je to cervene, svrbi to, pripadne mokva ? Moze ist o atopicky ekzem, ak to nesvrbi moze ist o erytrazmy (hnedocervene skrny najcastejsie na vnutornych stranach stehien, niekedy supinate) alebo pityriasis versicolor (hnede skvrny) ci kopu inych problemov. Na vela koznych problemov pomoze krem s obsahom klotrimazolu. Lepsia je asi pasta ako krem (napr. Imazol krempasta), ale zase krem az tak nezaspini pradlo. Ak ide o problem riesitelny klotrimazolom tak staci natierat par dni a zlepsi sa to (2-3).

Ak to trva dlho a svrbi moze ist o ekzem. Niekedy pomoze zmena stravy, napriklad vylucit psenicu (lepok) zo stravy,,,alebo ine potraviny ako kravske mlieko, cokolada, orechy, citrusove plody (ak je podozrenie je vhodne urobit testy na potravinove alergie). Signalizuje to nejaky autoimunitny problem.
Na ekzem sa predpisuje kortikoidna mast proti zapalom (na predpis), ktora je obvykle dost ucinna a zaberie za 1-2 tyzdne. Nemusi to vsak tak byt vzdy. Treba ale najst aj pricinu, nie len riesit dosledok.

Ak to nesvrbi tak skus napr. Imazol, ak nepomoze urcite chod ku koznemu lekarovi.