Autor otázky: Eva U.
bolesti v rukách
(číslo príspevku 213.080, zo dňa 16.06.2010. videné 286x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 213080:
Dobrý deň!
Mám 36 rokov, som dva roky na svojej prvej na materskej dovolenke, popri tom trochu pracujem - učím, školím.
Vo februári som bola krátko prechladnutá a po chorobe som sa ešte nejaký čas v noci potievala. Začala ma bolieť chrbtica a pravý lakeť, čo som najprv prisudzovala dozvukom z prechladnutia. Asi po mesiaci sa pridala bolesť zápästí a prstov na oboch rukách. Stav sa pár dní zhoršoval, nebola som schopná dlhšie držať malé predmety ale ani napr. zdvihnúť jednou rukou varnú kanvicu s vodou apod. Zdalo sa mi, že ma vyslovene bolia kĺby. Po pár dňoch sa bolesť začala tlmiť, ale lakeť ma bolieval ďalej, aj keď menej. Po mesiaci sa bolesti opäť vrátili, aj keď už neviem vyslovene povedať, či ma bolia kĺby, v najhorších štádiách ma bolia aj svaly od lakťov k zápästiam, dlane ma bolia úplne celé. Po pár dňoch opäť najväčšie bolesti ustúpili ale zhoršujú sa vždy v chlade, niekedy ma bolí len 1 - 2 prsty, niekedy zápästie, pravý lakeť sústavne. Mám stále väčší pocit stuhnutosti, v rukách (od zápästia až po konce prstov) mám pocit, ako by boli dobité. Oba najväčšie nápory bolestí prišli, keď sa dlhodobo zhoršilo počasie, ale možno to bola náhoda, ale jednoznačne mi stav zhoršuje chlad a keď svieti slnko a je teplo, cítim sa lepšie.
Bola som u lekára, vzal mi krv, ale povedal, že žiadne príznaky reumy tam nie sú. Dala som si kvôli tomu pred tromi týždňami vytrhnúť zub, na ktorom som mala nález - lekár to označil, ako možný zdroj problémov, ale nevidím zatiaľ nijaký vplyv. Výsledky na borélie boli negatívne. Predpísal mi Coxtral, pomohlo to len na bolesti chrbtice, na ostatné to nemalo žiaden vplyv.
Popri týchto problémoch mi zistili zníženú činnosť štítnej žlazy, beriem 2x do týždňa lieky, endokrynologička mi povedala, že mi imunitný systém napáda štítnu žľazu.
Za akúkoľvek radu vopred ďakujem.