Autor otázky: Lucia
Kostné anomálie?
(číslo príspevku 212.892, zo dňa 12.06.2010. videné 270x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 212892:
Dobrý deň,
Mám 20 rokov, 170 cm a 60 kg.
Pubertu mám už síce za sebou, napriek tomu začínam mať pocit, akoby som ju opäť prežívala.
Doteraz som si tento problém nevšímala, až kým ma naň neupozornila jedna známa.
Mám problém so stavbou mojich kostí. Možno mi to prekáža najmä z estetického hľadiska, no taktiež mám pocit, akoby išlo o nejakú anomáliu. Napriek tomu, že som priemernej postavy a nie som ani chudá, trčia mi rebrá (obvod pásu mám 70cm, okolo brucha 75 cm, ktoré mimochodom vystupuje z línie) .
Ďalším problémom je hrbol na šiji, resp. ide asi o stavce... nechápem však, prečo je tak výrazný aj v spriamenom postoji.
Na rukách mám taktiež hrbolčeky, ktoré dosť vystupujú (konkr. pri zápästí, asi koniec lakťovej kosti) a vyzerá to, akoby som tam mala nejaký nádor.
Niečo podobné som si všimla aj na ramenách (2 hrbolčeky... viem, že to zvyknú mať vychudnutí ľudia, ale ja chudá nie som).
No a poslednou časťou je nos, na ktorom mám takisto hrbol a k tomu je ešte mierne vybočený do jednej strany (podotýkam, že som neprekonala žiaden úraz a moji súrodenci ho majú úplne rovný).

Veľmi ma to trápi, keďže mám aj iné problémy (varixy, hormonálnu poruchu, problém so zrakom, atopický ekzém)a začínam si už pripadať ako postihnutá.

Zaujímalo by ma teda, či ide o nejakú kostnú abnormalitu, príp. či sa dá tento problém nejakým spôsobom vyriešiť.

Ďakujem